Flickor

27 oktober 2006 22:43 | Allmänt | 5 kommentarer

Hört på konferensen:
”…flickan som vi får träffa imorgon, Gunnela Björk.” Det var en av arrangörerna som sa det. Alltså, jag hatar när äldre män kallar vuxna kvinnor för flickor. Och Gunnela Björk är en historiker i 60-årsåldern. Mycket kompetent. Ingen liten flicka.

5 kommentarer

 1. Gunnela Björk känner jag; jag träffade henne senast på Helga Henschens Vänners, Arbetarrörelsens arkivs och biblioteks och ABFs seminarium ”Den röda vågen”, om radikaliseringen av kulturarbetarna på 1960- och 1970-talen. Hon interjuade mig för sin bok ”Olof Palme och medierna” (Boréa, 2006). Jag tänker skriva om den på min egen blogg.

  Comment by Enn Kokk — 2006-10-27 23:21 #

 2. Jag pratade med Gunnela på en fikarast. Hon berättade om intervjun, och att hon hade råkat radera all inspelning när hon bytte batteri i bandspelaren.

  Comment by Kerstin — 2006-10-28 18:56 #

 3. Ja, det var gräsligt synd om henne – hon nästan grät. Jag hade förberett mig mycket grundligt och läste till exempel in citat – trodde jag – i bandspelaren. Eftersom vi hade suttit i flera timmar, gick det inte att göra om intervjun heller. Vi kom överens om att hon skulle göra en rekonstruktion ur minnet och med hjälp av sporadiska anteckningar. Sen skulle hon skicka manus till mig för rättelse/godkännande. Det blev hyggligt, men mycket gick också förlorat. Annars är hennes bok mycket bra.

  Comment by Enn Kokk — 2006-10-29 12:05 #

 4. Otroligt att det är så här hela tiden, att man måste vara på sin vakt om vad det är egentligen som sägs och analysera det och sedan förhålla sig till det. Och även om man ofta bara gör det för sig själv, måste man ju också överväga: är det läge att påtala detta nu, ska jag mala på och kämpa för detta nu? Kan jag verkligen med att låta det passera? Även om man i vissa lägen bör göra det i ren självbevarelsedrift.

  Roligt att kunna diskutera med dig Kerstin, önskar att vi hann med litet mer i real space också… /Elisabeth

  Det är en extrauppgift hela arbetsdagarna…

  Comment by Elisabeth — 2006-10-30 13:20 #

 5. Nu har jag skrivit om Gunnela Björks ”Olof Palme och media” på min egen blogg.

  Comment by Enn Kokk — 2006-10-30 23:03 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^