Förföljd av Hönsa-Karin

27 oktober 2006 22:37 | Allmänt | 2 kommentarer

Skrivet onsdag 25/10.

Det blev alltså middag på Rådhuset. Det var bordsplacering, och jag fick trevligt sällskap som var lätta att prata med. Det bjöds mycket god libanesisk buffé, men underhållningen blev väl inte så lyckad. Först skulle det vara magdans som ett led i det orientaliska temat. Musiken var inte levande, utan från CD-skiva, och den hakade upp sig hela tiden. Senare kom det mera underhållning – Hönsa-Karin. Nu råkar jag tyvärr ha sett Hönsa-Karin och hennes följe tidigare. Flera gånger har jag till och med drabbats av denna plumpa buskisunderhållning. För en del år sedan uppträdde Hönsa-Karin flera gånger på IOGT-NTO:s förbundsarrangemang. Då med en repertoar med litet jämställdhetstema. Det gick mest ut på att driva med män, om hur slöa och ojämställda de är, och jag hatar verkligen det. Det finns inget roligt eller meningsfullt med att dra skämt om att män inte kan plocka upp sina smutsiga kalsonger efter sig. Jag menar, för vem är det roligt? Om man har det så hemma är det ju inte kul. Och om man inte kan identifiera sig med situationen faller det ju också. Det är lika sexistiskt att raljera över stereotyper av män som av kvinnor. Och jag har aldrig tyckt om sån där höhö-humor. Fast allra värst är män som skämtar om att de inte klarar hushållsarbete och hur tokigt det kan bli. Då vill jag bara långt bort.

2 kommentarer

  1. Jag håller verkligen med. Det är precis lika taffligt när det hö-hö:as om män. Eller när man gör män till sexobjekt typ nypa i rumpan. Jag har aldrig riktigt fattat hur den ekvationen för några kan bli ”nu ska det äntligen bli lite jämställt”. Usch!

    Comment by Lydia — 2006-10-27 23:18 #

  2. Hallå!

    Jag har också upplevt Hönsa Karin! Det underlättar om man har några glas innanför västen när man möter denna ensemble!

    MVH Kalle

    Comment by kalle — 2008-08-15 14:43 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^