Drabantens julmarknad

13 november 2005 21:57 | Allmänt | Inga kommentarer

Söndagen den 20 november klockan 12-15 är det Drabantens julmarknad. Det är till den som min hantverkscirkel har tillverkat kransar, ljus, tvål och annat. Det är min IOGT-NTO-förening 31 Drabanten och iggisföreningen på Rosenlund, 1575 Svea, som arrangerar. Pengarna går till vår barn- och ungdomsverksamhet och till IOGT-NTO-rörelsens biståndsverksamhet. Det blir loppis, lotterier, fikaförsäljning och man kan köpa handarbeten, hembakt bröd och kakor, hemgjord marmelad, senap, julgodis, julpynt, krasar, ljus och mycket mer. Kom dit och handla! Jag kommer att vara där med Klara och sälja våra grejer. Platsen är Drabanten-salarna, Bangårdsgatan 13 i Uppsala (mittemot tågstationen).

Grekisk pastagratäng

13 november 2005 21:44 | Allmänt | Inga kommentarer

Den här rätten har jag lärt mig av min syster.

Ingredienser
Pasta (skruvar, penne eller vad du vill)
200 g fetaost
en burk svarta oliver med kärnor
1 aubergine
olivolja
Tomatsås:
1 burk krossad tomat
olivolja
1 gul lök, hackad
1 grönsaksbuljongtärning
1 lagerblad
1 klick tomatpuré
1 skvätt balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
oregano
kanel
paprikapulver
salt
svartpeppar

Gör så här
Koka lagom mycket pasta att täcka en ugnseldfast form.

Koka en tomatsås. Nu skriver jag inte hur man gör. Det fattar ni. Jag brukar ta ovanstående ingredienser ungefär. Det är jättegott med kanel i tomatsås. Prova det!

Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Salta så att det drar ut vätska. Stek i olivolja så att de blir mjuka och får färg.

Lägg pastan i formen och häll tomatsåsen över. Lägg de stekta aubergineskivorna över. Smula över fetaost och strö över oliverna. De ska ha kärnorna kvar. Ta inte urkärnade oliver. De är inte goda. In i ugnen i 200 grader och gratinera.

Julmust – Coca Cola 1 – 0

13 november 2005 21:26 | Allmänt | 1 kommentar

Coca Cola har insett faktum att de inte kan få svenska folket att tro att Coca Cola är en juldryck. De har retirerat och börjat tillvera julmust själva. Haha.

Rebellerna

13 november 2005 21:23 | Allmänt, Tittar på | 2 kommentarer

Vi kollade på TV-dokumentären Rebellerna i SVT som gick i kväll. Vad det gjorde ont i hjärtat när en kvinna berättade om att hon då hade en tvåårig son, och att ledningen bestämde att alla barn skulle tas ifrån föräldrarna för att uppfostras av andra vuxna. Så kom de och hämtade honom mitt i natten utan förvarning. Hon visste inte var han fanns. Så på ett stormöte fick hon se honom buren av en annan vuxen en meter ifrån henne. Och sonen såg henne för några sekunder, sträckte ut handen och sa mamma. Sen var han borta. Men de återförenades till slut. Vet inte hur länge de var ifrån varann. Några månader kanske. Så fruktansvärt hemskt.

Veckan i bilder

13 november 2005 20:25 | Allmänt, Bilder, Pyssel och hantverk | 1 kommentar

Här kommer litet bilder från den gångna veckan.

Viggo i kojan

Viggo i kojan

Klara och cirkuståget

Klara och cirkuståget

Klara sitter i vagnen

Klara har börjat sitta upp i vagnen. Mycket roligare att kunna se sig omkring när man är vaken. Kolla in hur jag har satt gummisnoddar i ändarna av ärmar och ben på overallen, så behövs inte vantar och skor. POP-overallen köpte jag på Tradera.

Viggo i sandhögen

Viggo gräver i sandhögen.

Ljusvekeknytning

Anita, Fia och Ullie knyter ljusvekar och dricker glögg.

Ljusstöpning

Ullie och Fia stöper ljus.

Pappornas dag

13 november 2005 17:28 | Allmänt, Pyssel och hantverk, Trädgård | 1 kommentar

Först får jag väl framföra mina varmaste hälsningar till min egen pappa.

Här hemma har Viggo hjälpt till att tejpa paket till sin pappa, och lämna över paket och kaffe på sängen. (Men det var jag som höll i kaffet.)

Idag har vi varit en sväng på IKEA, Babyland och Coop Forum. Inne på Coop Forum var Viggo så trött att han somnade i kundvagnen en stund. Sen fick han åka helikopter.

Nu har vi ätit indisk hämtmat till middag, för det ville Bo ha. Gott! Restaurangen Gandhi, som låg inträngd bland mackarna på Svartbäcksgatan har bytt namn till Indian nights. Gissar att det är ny ägare, för menyn var litet annorlunda. Den var bra förut också, men jag tror faktiskt att det har blivit ännu bättre.

Har inte bloggat på några dar, så jag får väl ge en resumé av det viktigaste. I torsdags kväll var det hantverkscirkel här hemma, och jag, Anita, Ullie och Fia knöt ljusvekar och gjöt tvål. Det var randig tvål med apelsin, honung, kanel, kardemumma och kryddnejlika. Jag blev uppmanad att lägga ut några favoritrecept, bland annat på den grekiska pastagratängen som vi åt till middag. Det kommer, det kommer.

Fredag var en vanlig hemmadag. Vi var en del ute och kärrade sand. Bo jobbade hemma, för han hade fått punka på cykeln, och tyckte att det var krångligt att åka buss. Det är faktiskt väldigt bra med arbetsrummet i källaren, för man kan sitta väldigt ostört och jobba fast barnen och den andra föräldern är hemma på övervåningen. Sent på kvällen röjde jag i källaren i ett par timmar.

Igår var jag hemma hos Ullie på Rosenlund och vi stöpte ljus. Det var jättekul, och inte alls så svårt! Cirka 70 ljus tror jag det var. Några grenljus stöpte vi också. Inte heller svårt. Bo och Viggo städade i källaren under tiden.

På kvällen kom min morbror Ragnar, Ragge kallad, och hans fru Gunnel. De kollade huset och vi fikade litet.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^