Pappornas dag

13 november 2005 17:28 | Allmänt, Pyssel och hantverk, Trädgård | 1 kommentar

Först får jag väl framföra mina varmaste hälsningar till min egen pappa.

Här hemma har Viggo hjälpt till att tejpa paket till sin pappa, och lämna över paket och kaffe på sängen. (Men det var jag som höll i kaffet.)

Idag har vi varit en sväng på IKEA, Babyland och Coop Forum. Inne på Coop Forum var Viggo så trött att han somnade i kundvagnen en stund. Sen fick han åka helikopter.

Nu har vi ätit indisk hämtmat till middag, för det ville Bo ha. Gott! Restaurangen Gandhi, som låg inträngd bland mackarna på Svartbäcksgatan har bytt namn till Indian nights. Gissar att det är ny ägare, för menyn var litet annorlunda. Den var bra förut också, men jag tror faktiskt att det har blivit ännu bättre.

Har inte bloggat på några dar, så jag får väl ge en resumé av det viktigaste. I torsdags kväll var det hantverkscirkel här hemma, och jag, Anita, Ullie och Fia knöt ljusvekar och gjöt tvål. Det var randig tvål med apelsin, honung, kanel, kardemumma och kryddnejlika. Jag blev uppmanad att lägga ut några favoritrecept, bland annat på den grekiska pastagratängen som vi åt till middag. Det kommer, det kommer.

Fredag var en vanlig hemmadag. Vi var en del ute och kärrade sand. Bo jobbade hemma, för han hade fått punka på cykeln, och tyckte att det var krångligt att åka buss. Det är faktiskt väldigt bra med arbetsrummet i källaren, för man kan sitta väldigt ostört och jobba fast barnen och den andra föräldern är hemma på övervåningen. Sent på kvällen röjde jag i källaren i ett par timmar.

Igår var jag hemma hos Ullie på Rosenlund och vi stöpte ljus. Det var jättekul, och inte alls så svårt! Cirka 70 ljus tror jag det var. Några grenljus stöpte vi också. Inte heller svårt. Bo och Viggo städade i källaren under tiden.

På kvällen kom min morbror Ragnar, Ragge kallad, och hans fru Gunnel. De kollade huset och vi fikade litet.

1 kommentar

  1. Pappan tackar! Matti ringde mig också, i öregrund. Och mamma – din alltså – grattade mig i morse med tre böcker: H G Wells ”Världarnas krig”, Stig Claessons ”Sekonderna lämnar ringen” och Göran Häggs ”Välfärdsåren”. Mycket härlig läsning! Sen blev det smärgåsbakelse och kaffe.

    Vi har stängt öregrund i helgen för vintern. Själv har jag, pustande, satt hönsnät om fruktträden. Det är inte roligt att bli gammal.

    Men det är roligt att ha en familj, med barn man har kontakt med utan att det känns som att de är pressade tilld det.

    Tack än en gång för nätuppvaktningen.

    Comment by Enn Kokk — 2005-11-13 20:01 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^