Eftermiddag i Stabby

6 november 2005 22:03 | Allmänt | Inga kommentarer

I eftermiddags var vi och fikade hos Cina, Henrik, Jesper och Martin. De bor ett kvarter ifrån vår gamla lägenhet i Stabby. Allt var sig likt. Magnus, Maria, Dante och Magda var också där. Trevlig eftermiddag med goda vänner och gott fika. Skönt att inte bara jobba med huset.

Magnus var litet sur på Varg-Bengt, eller vad han hette, som han hade köpt ett skinnbälte av i Göteborg för ett par veckor sedan. Bältet hade redan gått av.

Viggo tyckte det var kul att leka med Jesper och Martin. Och Dante så klart. Som Viggo sa när han var litet mindre: Han är en stor pojke. Han är busig.

Josh Rouse

6 november 2005 10:50 | Allmänt, Lyssnar på | 1 kommentar

Klara har just somnat, och strax ska jag steka pannkakor och plättar till mig och Viggo, och till Bo som äntligen kommer hem om en halvtimme.

Lyssnar på Josh Rouse, min absoluta favorit det senaste året. Naturligtvis var det Matti som tipsade mig. Jag kommer alltid att förknippa Rouse med Klara, eftersom jag lyssnade så mycket på hans skivor när jag väntade henne. Fyra dagar innan hon föddes spelade han på Katalin, och jag var där med Dante och Magda. Stod en meter från scenen hela kvällen och glömde nästan bort foglossningen. Det var magiskt. Då hade han just släppt sin senaste platta, Nashville. Hade den med och lyssnade på på förlossningen och sedan på BB. Och när Klara fick kolik spelades den varje kväll i köket, när vi gick fram och tillbaka med Klara i famnen tills hon äntligen somnade.

Det är en grymt bra skiva. Svartsjuka It’s the nighttime, Winter in the Hamptons, som låter som Morrissey, Middle school frown, som handlar om en tjej när han gick i skolan som blev utfrusen, Saturday, som man kunde gunga Klara till sömns till så bra, och akustiska Life med gitarr och munspel.

http://www.joshrouse.com/

Vakna mitt i natten

6 november 2005 7:58 | Allmänt | 1 kommentar

Det kunde man ju fatta att något skulle gå galet när det gick så bra på dagen och kvällen. Viggo somnade i soffan strax innan Bolibompa tog slut vid sju, och jag bar in honom i sängen. Klara somnade vid niotiden. Sedan låg jag i soffan en stund och slötrittade på TV, och somnade naturligtvis. Vaknade vid tolv och gick och lade mig i sängen. Klara vaknade strax före halv två. Hämtade henne till min säng och ammade henne där. Om hon fått äta klart hade hon somnat om med en gång, men efter några minuter vaknade Viggo och skrek på mig i sitt rum. Jag avbröt amningen och gick dit med Klara. Han ville ha välling, och sedan somnade han inte om. Vi satte på Krakel Spektakel-skivan, och låg och lyssnade på den, men barnen störde varandra och skrattade. Vi var upp en sväng på pottan också. Till slut sa jag att Viggo fick ligga kvar där själv, och jag gick med Klara till stora sängen och ammade henne tills hon somnade. Under tiden var Viggo uppe och sprang. Klockan var närmare halv fyra när Klara hade somnat och jag gick tillbaka till Viggo. Han ville ha mera välling, och jag gav med mig i ren desperation, fast det inte är bra att han dricker för mycket på natten. Han somnade om, och jag somnade i hans säng också. Vi vaknade vid åtta, och när han suttit på pottan hörde jag att Klara hade vaknat. Viggo sprang dit i förväg, och det var tur, för Klara var på väg att krypa över kanten. Vilken natt! Varför måste barnen vakna samtidigt?

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^