Josh Rouse

6 november 2005 10:50 | Allmänt, Lyssnar på | 1 kommentar

Klara har just somnat, och strax ska jag steka pannkakor och plättar till mig och Viggo, och till Bo som äntligen kommer hem om en halvtimme.

Lyssnar på Josh Rouse, min absoluta favorit det senaste året. Naturligtvis var det Matti som tipsade mig. Jag kommer alltid att förknippa Rouse med Klara, eftersom jag lyssnade så mycket på hans skivor när jag väntade henne. Fyra dagar innan hon föddes spelade han på Katalin, och jag var där med Dante och Magda. Stod en meter från scenen hela kvällen och glömde nästan bort foglossningen. Det var magiskt. Då hade han just släppt sin senaste platta, Nashville. Hade den med och lyssnade på på förlossningen och sedan på BB. Och när Klara fick kolik spelades den varje kväll i köket, när vi gick fram och tillbaka med Klara i famnen tills hon äntligen somnade.

Det är en grymt bra skiva. Svartsjuka It’s the nighttime, Winter in the Hamptons, som låter som Morrissey, Middle school frown, som handlar om en tjej när han gick i skolan som blev utfrusen, Saturday, som man kunde gunga Klara till sömns till så bra, och akustiska Life med gitarr och munspel.

http://www.joshrouse.com/

1 kommentar

  1. ahh riktigt bra historia och bra artist du nämner här ;)

    /emilia

    Comment by Emilia — 2006-05-17 10:44 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^