Jag har också skaffat stegräknare

28 november 2005 21:12 | Allmänt | 6 kommentarer

Först skrev Lisa om sin stegräknare på sin blogg, sedan skaffade Bo en, och nu har jag en också. Lisa skrev något om att man bör komma upp i 10 000 steg per dag. Vad har du fått det ifrån, Lisa? är det en läkarrekommendation, eller? I vilket fall är det inget problem att komma upp i. Idag var ingen dagisdag, och vi har inte varit ute och lekt eftersom vi är litet förkylda fortfarande. Jag tog bussen till och från stan eftersom det snöade blöta flingor. ändå är jag nu uppe i 10065 steg. Av att gå här hemma med barnen, gå till och från bussen och en liten sväng i ett par affärer på stan. Det ska bli intressant att se hur mycket det blir när jag hämtar och lämnar på dagis, när jag jobbar i trädgården, när jag går ner på stan och tillbaka och sånt som jag rätt ofta brukar göra.

Tandläkarbesök, frihet men inte glammigt

28 november 2005 21:03 | Allmänt | 2 kommentarer

Idag har jag äntligen varit hos tandläkaren. Jag har två tänder som har gått sönder. En bara litet grand för inte så länge sedan, den andra gick sönder för rätt länge sen, både ett hörn av emaljen och gammal lagning. Då tänkte jag först att jag omedelbart måste till tanläkaren, men när jag upptäckte att det inte gjorde ont kom jag aldrig iväg. Och så kändes det så jobbigt att gå under graviditeten med allt illamående och sedan när Klara väl fötts svårt att ta sig iväg längre stunder utan Klara. Men nu har jag haft ont från och till, och i helgen hade jag ruggigt ont. Och nu klarar sig Klara utan mig några timmar. (Jag ska ju börja jobba om drygt en månad.) Så i morse tog jag mig i kragen och ringde tandläkaren, och jag fick tid till eftermiddagen. Bo stannade hemma och jobbade och så åkte jag ner på stan till klockan 15 medan barnen var hemma med honom.

Eftersom det var så länge sedan jag var till tandläkaren sist jobbade inte min gamla tandläkare kvar, men den jag fick träffa var jättebra och trevlig. En medelålders kvinna. Hon undersökte och tog röntgen, och så gjorde hon en provisorisk lagning. Det kostade 800, och så har jag en ny tid på torsdag nästa vecka. Eftersom den ena tanden är ganska mycket trasig kommer jag att få göra flera besök. Det kommer att kosta runt 6000:-. Inte kul. Om jag hade gått med en gång när tanden gick sönder hade det nog bara kostat en bråkdel. Var inte så dum som jag. Gå till tandläkaren!

Förresten sa hon att du måste ha haft väldigt ont. Ja, kanske. Det där med smärta och vad man står ut med är intressant. Jag tror att jag står ut med rätt mycket. Under båda mina graviditeter har jag haft ganska mycket foglossning, men jag har jobbat till sista dagen innan barnen har fötts. Jag tror att många andra som har haft lika mycket foglossning som jag har varit sjukskrivna. Men jag står ut. Jag har alltid haft svårt att veta vad som är normalt och hur mycket ont man ska ha och hur mycket sjuk man ska vara för att gå till doktorn.

även om det inte var särskilt kul och glammigt att gå till tandläkaren kändes det litet bra att åka iväg med bussen utan ett endaste barn eller barnvagn, med handväska (har jag knappt använt sedan Klara föddes) och utan ryggsäck med skötgrejer. Ett par timmar helt utan att behöva ha ansvar för barnen, i full förvissning om att de hade det bra hemma, är så otroligt skönt.

Jag ser ljuset

28 november 2005 7:53 | Allmänt | Inga kommentarer
Nu känner jag mig driftig. Det har verkat litet hopplöst att ta tag i att få ordning på alla hyllor i källaren, så att man kan packa upp alla 50-talet flyttkaronger som fortfarande står i vårt garage. Det är saker som vi packade ned i juni innan vi skulle ha visning på lägenheten. Allt det där stod i Shurgaardförrådet hela sommaren. Det har varit motigt för att man måste plocka ur hyllor och flytta dem för att ställa dit andra hyllor, och så vidare.

Men natten till igår kunde jag inte sova, och då började jag flytta böcker ur hyllorna som skulle flyttas. Så igår eftermiddags monterade Bo isär garderoben från Viggos gamla rum, som hade stått i garaget, och monterade ihop den i källaren. Den skulle stå längst in mot väggen, så den måste komma på plats först. Sedan tömde jag en djup Ivar-hylla på alla Bos kartböcker, flyttade den intill garderoben och ställde tillbaka alla kartböcker. Sedan monterade Bo ihop fyra sektioner Ivarhyllor. De fick precis lagom plats. Och så igår kväll sedan Klara somnat har jag burit ut en del bråte till garaget och burit in tio lådor för uppackning. Om jag packar upp tio lådor om dan är det ju klar till nästa helg. Det är mest böcker och tidskrifter, och det går rätt fort att packa upp om man inte bryr sig om ordningen. Jag tycker att det är enklare att sortera efteråt.

Och så har jag lagt in all frotté i garderoben som kom på plats. Den har legat som ett berg över mangeln i tvättstugan i brist på plats. Nu kanske jag kan börja mangla också.

Dessutom har jag ställt mina två dockskåp på plats på översta hyllplanet i två Ivar-hyllor. De har varit undanställda i matkällaren i brist på bättre plats sedan flytten, men jag vill ju ha dem framme. Det är dock viktigt att Viggo inte kommer åt dem, för det här är ganska dyrbara grejer. Det är två Lundby-dockskåp, ett från 1940-talet och ett från 1950-talet, och de är båda tidstypiskt inredda. Det ena köpte jag på en antikaffär specialiserad på leksaker och det andra på Stockholms auktionsverk. När jag har fått ordning på dem ska jag ta kort och lägga ut.

Om den ena upplevelsen av att se ljuset var att vi har kommit en bra bit på väg i helgen med att bringa ordning i röran, är den andra upplevelsen mer i bokstavlig bemärkelse. I källaren finns inga uttag i taket för lampor, och det har varit svårt med belysningen. Vi har varit tvungna att ha tänt i tvättstugan och pannrummet och ha dörrarna öppna, för att få ljus till de andra delarna av källaren. Men nu när hyllorna kom på plats satte jag upp klämspotlights som jag riktade mot taket, och även om det inte är samma sak som en riktig taklampa blev det helt ok.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^