Jag ser ljuset

28 november 2005 7:53 | Allmänt | Inga kommentarer
Nu känner jag mig driftig. Det har verkat litet hopplöst att ta tag i att få ordning på alla hyllor i källaren, så att man kan packa upp alla 50-talet flyttkaronger som fortfarande står i vårt garage. Det är saker som vi packade ned i juni innan vi skulle ha visning på lägenheten. Allt det där stod i Shurgaardförrådet hela sommaren. Det har varit motigt för att man måste plocka ur hyllor och flytta dem för att ställa dit andra hyllor, och så vidare.

Men natten till igår kunde jag inte sova, och då började jag flytta böcker ur hyllorna som skulle flyttas. Så igår eftermiddags monterade Bo isär garderoben från Viggos gamla rum, som hade stått i garaget, och monterade ihop den i källaren. Den skulle stå längst in mot väggen, så den måste komma på plats först. Sedan tömde jag en djup Ivar-hylla på alla Bos kartböcker, flyttade den intill garderoben och ställde tillbaka alla kartböcker. Sedan monterade Bo ihop fyra sektioner Ivarhyllor. De fick precis lagom plats. Och så igår kväll sedan Klara somnat har jag burit ut en del bråte till garaget och burit in tio lådor för uppackning. Om jag packar upp tio lådor om dan är det ju klar till nästa helg. Det är mest böcker och tidskrifter, och det går rätt fort att packa upp om man inte bryr sig om ordningen. Jag tycker att det är enklare att sortera efteråt.

Och så har jag lagt in all frotté i garderoben som kom på plats. Den har legat som ett berg över mangeln i tvättstugan i brist på plats. Nu kanske jag kan börja mangla också.

Dessutom har jag ställt mina två dockskåp på plats på översta hyllplanet i två Ivar-hyllor. De har varit undanställda i matkällaren i brist på bättre plats sedan flytten, men jag vill ju ha dem framme. Det är dock viktigt att Viggo inte kommer åt dem, för det här är ganska dyrbara grejer. Det är två Lundby-dockskåp, ett från 1940-talet och ett från 1950-talet, och de är båda tidstypiskt inredda. Det ena köpte jag på en antikaffär specialiserad på leksaker och det andra på Stockholms auktionsverk. När jag har fått ordning på dem ska jag ta kort och lägga ut.

Om den ena upplevelsen av att se ljuset var att vi har kommit en bra bit på väg i helgen med att bringa ordning i röran, är den andra upplevelsen mer i bokstavlig bemärkelse. I källaren finns inga uttag i taket för lampor, och det har varit svårt med belysningen. Vi har varit tvungna att ha tänt i tvättstugan och pannrummet och ha dörrarna öppna, för att få ljus till de andra delarna av källaren. Men nu när hyllorna kom på plats satte jag upp klämspotlights som jag riktade mot taket, och även om det inte är samma sak som en riktig taklampa blev det helt ok.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^