En doft av saffran

16 november 2005 23:02 | Allmänt | 2 kommentarer

Idag har jag bakat saffransskorpor till julmarknaden. Jag började innan jag skulle gå och hämta Viggo på dagis, men hann inte klart. Letade som en galning efter morteln i alla köksskåp och i matkällaren. Till slut hittade jag den längst fram i ett köksskåp som jag redan tittat i fem gånger. Ibland är man ett blindstyre. Bakade färdigt när jag kom hem istället.

Det var sammanträde med Arka-styrelsen ikväll, eller styrelsen för Stiftelsen Nykterhetsvännernas Studenthem, NVS, om man vill krångla till det. Alltid lika trevligt med Lennart, Märit och de andra. På vägen dit träffade jag Eva B som var ute med hunden. Det var länge sen! Både på vägen till Arken och under mötet kände jag hur mitt hår luktade saffran från skorpbaket. Och när jag kom hem igen slog doften emot mig ännu mer.

Slut på svarta vinbär

16 november 2005 10:43 | Allmänt | 2 kommentarer

Nu har jag använt den sista asken svarta vinbär från frysen, så nu blir det ingen mer svartvinbärssmoothie. Trist. Nu finns bara en ask hallon kvar, och den spar jag nog till tårta. Och så hjortron och lingon. Hjortron känns litet för exklusivt. Dem kokar jag nog sylt av att ha till mandelmusslor. Lingonen kan man kanske göra smoothie av om man kokar sylt först.

Parasollpilea

16 november 2005 9:26 | Allmänt | 9 kommentarer

En bra grej med huset är att det finns fönster i alla väderstreck. Bra när man ska placera krukväxter i rätt läge. Söderfönstren i vardagsrummet är dessutom inte så solgassigt utsatta eftersom det är altan med skärmtak utanför. Det blir lagom ljust och soligt. Vi har ju även ett österfönster i vardagsrummet.

Bland mina favoritväxter, både för att de är så tåliga, och för att de är vackra, är porslinsblomma och paradisträd. Saknar dock en sådan tålig växt, som jag hade massor av förr: parasollpilea. Vet inte när och hur de dog för mig. Dessa brukar man inte hitta i handeln, men de får massor av sidoskott, som bara är att nypa av och plantera. Finns det någon som har parasollpilea, och kan dela med sig av ett sidoskott eller två?

Andra trevliga växter är kaffeplanta, Doktor Westerlund och Plättar i luften.

Jag har ingen krukväxtbok, men hittade den här sajten om krukväxter:

http://www.blomsterframjandet.se/Vaxtbeskrivningar/info.asp

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^