Parasollpilea

16 november 2005 9:26 | Allmänt | 9 kommentarer

En bra grej med huset är att det finns fönster i alla väderstreck. Bra när man ska placera krukväxter i rätt läge. Söderfönstren i vardagsrummet är dessutom inte så solgassigt utsatta eftersom det är altan med skärmtak utanför. Det blir lagom ljust och soligt. Vi har ju även ett österfönster i vardagsrummet.

Bland mina favoritväxter, både för att de är så tåliga, och för att de är vackra, är porslinsblomma och paradisträd. Saknar dock en sådan tålig växt, som jag hade massor av förr: parasollpilea. Vet inte när och hur de dog för mig. Dessa brukar man inte hitta i handeln, men de får massor av sidoskott, som bara är att nypa av och plantera. Finns det någon som har parasollpilea, och kan dela med sig av ett sidoskott eller två?

Andra trevliga växter är kaffeplanta, Doktor Westerlund och Plättar i luften.

Jag har ingen krukväxtbok, men hittade den här sajten om krukväxter:

http://www.blomsterframjandet.se/Vaxtbeskrivningar/info.asp

9 kommentarer

  1. Aron skägg har jag att erbjuda om du vill. Det är en trevlig liten ampelväxt liksom lyktranka som jag har många av. Har också många ampelväxter typ liten eldfackla (har glömt namnet, men det är röda blommor). Plättar i luften tror jag den heter som jag också har. Kan donera den – den har torkat flera gånger för mig, varvid jag klippt av allt och den har snällt kommit igen. Har dåligt med plats för den, så den skulle kanske trivas hos er? Leverans kan ske vid besök när vi har bilen med.

    Comment by Anonym — 2005-11-16 21:55 #

  2. Vi har rätt fullt med krukväxter, faktiskt. Det är just parasollpilea, eller elefantöra som den också kallas, som jag saknar eftersom jag brukade ha den förr.

    Comment by Kerstin — 2005-11-17 7:04 #

  3. Det var jag som skrev, men namnet föll bort. Tyvärr ingår inte parasollpilea i mitt sortiment. Tackar för tipset med adressen till blomsterfrämjandet.

    Comment by Kristina S — 2005-11-17 11:02 #

  4. åsa Ehn hade ju alltid fullt med parasollpilea. Men du springer kanske inte på henne så ofta? ;)

    Comment by Paula — 2005-11-17 20:53 #

  5. Ja, det var från åsa jag fick skott som blev till många plantor, som jag i min tur delade med mig av. Men nån gång bara dog de jag hade. Vi har ingen aktiv kontakt nuförtiden, jag och åsa. Sprang på henne i slutet av sommaren. Hennes barn går på dagiset alldeles invid mina föräldrar.

    Comment by Kerstin — 2005-11-17 23:17 #

  6. Hejsan!
    Hur gick det? Fick du tag på något elefantöra? Jag har ett på tillväxt om utifall att…

    Ha en bra dag!

    Comment by Lottie — 2009-03-22 13:24 #

  7. Jo, jag fick ett skott av en kompis, och det lever och frodas. Men tack för erbjudandet!

    Comment by Kerstin — 2009-03-22 20:38 #

  8. Hejsan!
    Jag fick en stor knöl från Holland. Det sägs att den är en s.k. svart elefantöra. Tyvärr vet jag ingenting om den växten, aldrig hört talas om. Kan någon berätta för mig hur skall man plantera den. Skall hela knölen ner i jord eller bara hälften? Är den en inneblomma eller skall man ha den ute? Knölen väger 1,l kg. Väldigt tacksamt för svar.

    Comment by Gizella — 2011-05-08 17:17 #

  9. Hej

    Jag vill köoa en parasollpilea vart!!!!?????finns de nån som kan hjälpa mej!!

    Comment by anna fält — 2012-02-28 10:35 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^