Matti spelar

8 november 2005 23:36 | Allmänt, Lyssnar på | 1 kommentar

Lillebrollan ska spela med sitt band Mack två gånger den här veckan i Uppsala.

Fredmans imorgon onsdag klockan 22.30.

Pub 19 (?gamla Katalin?) lördagen den 19 nov klockan 20.00.

På Fredmans är de ett av tre band och spelar cirka en halvtimme. På Pub 19 blir det en längre spelning, två set, flera nya låtar, inga covers. Det är typ singer/songwriterpop.

http://music.download.com/mackstockholm

Jag skulle så gärna vilja gå, men jag har ju KLara. Och 1 december spelar Odetta på Katalin. Vill se! Någon som har erfarenheter av att ta med bebis på konsert och använda minihörselkåpa? Jag tänker att Klara kanske blir jättearg och försöker ta bort dem. Vad tror ni?

Lars Lambert om Gunnar Leche

8 november 2005 23:25 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Imorgon, onsdag 9/11, är det Kulturforum på Kafé Mumrik. Det är Lars Lambert som berättar om Gunnar Leche utifrån sin bok som kom förra året. Leche var stadsarkitekt i Uppsala under många decennier på 1900-talet, och har ritat många bostadsområden som har varit mycket uppmärksammade och finns representerade i verk över svensk arkitektur. Ett av dem är Tuna Backar där jag var dagbarn. Orkar inte skriva så mycket om Leche och Tuna Backar just nu, men Leche var en fantastisk arkitekt med geniala människovänliga och funktionella idéer, och föreläsningen kommer säkert att bli jätteintressant. Gå dit. Kafé Mumrik, Kungsgatan 61, Uppsala. Klockan 19.00. Vi ses!

Fastighetsstyrelse, grävande och annat

8 november 2005 23:10 | Allmänt, Trädgård | 1 kommentar

Viggo sov hela natten, och Klara vaknade nog bara en gång och ville äta, så jag fick sova litet mer. Men jag är fortfarande förbannat trött. Ser rödögd ut. Hade bestämt att börja ge Klara grötfrukost från den här veckan, för nu är det bara två månader tills jag börjar jobba. Då ska hon klara sig helt utan amning hela dagarna. Nu är det grötfrukost och två purémål som gäller. Och hon äter ju bra, så det är inget problem. Men det är ju stressigt att hinna med att grötmata innan vi ska iväg med Viggo till dagis! Det går mycket fortare att bara amma, särskilt om jag gör det medan jag själv äter frukost.

När jag lämnat Viggo på dagis tog jag bussen ner på stan och gick på sammanträde med fastighetsstyrelsen för Drabanten. Drev igenom ett beslut om djurförbud i samlingslokalerna. Det förekommer att folk tar med hundar där, och det funkar faktiskt inte för allergiker. Det känns ännu mer viktigt när vi har så mycket verksamhet med bebisar som kryper på golvet. Sammanträdet tog större delen av förmiddagen.

Innan jag gick hem var jag in på H&M och köpte en munkjacka och på JC och köpte en kjol. Typiskt att jag inte lyckades köpa några kläder i Stockholm igår, men gick på gamla vanliga affärer idag. Men jag är nöjd. Promenerade hem från stan. På Idrottsgatan gick jag ikapp mamma, som var på väg att posta brev och handla på Konsum. Jag var också in en sväng på Konsum. När jag kom hem var det en halvtimme kvar innan jag skulle gå för att hämta på dagis, men Klara sov så jag hann äta lunch och kolla posten.

På dagis höll Viggo på med trolldeg. Det hade varit naturgrupp på förmiddagen, och jag trodde att Viggo skulle vara trött och vilja gå in med en gång när vi kom hem. Det ville han inte, för han ville vara ute och gräva med grävskopan i sandhögen. Eftersom Klara fortfarande sov hann jag gräva, och jag grävde faktiskt färdigt resten av trädgårdslandet. Nu är det klart! 60 kvm. Bo har kanske grävt 5 kvm, och jag resten. Jag är ju helt otroligt duktig. Men det återstår massor av vändor med skottkärran för att få all sand och jord på plats.

När Klara hade vaknat och vi hade varit inne ett tag var jag ner i tvättstugan för att hänga tvätt. Viggo och Klara lekte på golvet i Klaras rum. Efter ett tag hörde jag Klara skrika. Gick upp och upptäckte att Viggo hade gått till sitt rum, och då hade Klara hasat efter. Hon vill ju vara med storebror. I hallen hade hon hittat björklöv som hon hade stoppat i munnen och kräkts. Ett löv var fortfarande kvar, och det var förstås jätteobehagligt för henne. Jag fick ut det och av med de nerkräkta kläderna och tvättade henne. Men inte har hon lärt sig något av det. Hon kommer att stoppa många fler konstiga saker i munnen.

Nu är det tyst och lugnt och alla andra sover.

Barnvagnspunka

8 november 2005 22:32 | Allmänt | 2 kommentarer

Igår skulle jag ju iväg till Stockholm. Jag fick i ordning kidsen och kom iväg bra, trots att jag var trött efter två nätter med dålig sömn. Natten till måndagen sov Viggo hela natten, men Klara vaknade vid halvfem-tiden och ville vara vaken. Hon somnade inte om förrän framåt sextiden, och då vaknade Viggo och tyckte att det var morgon.

Nåväl; jag lämnade Viggo på Idrottsgatan klockan 12, och Viggo sken som en sol över att få lajja med morfar. När jag kom ut igen var det punka på barnvagnen. Försökte ringa Bo för att fråga om han visste om det fanns reservslang hemma, men fick inte tag på honom. Gick hem. Det började regna, så jag drog på regnskyddet på vagnen. Klara sov fortfarande. Letade förtvivlat i pannrummet och garaget efter hela slangar. Hittade tre stycken på golvet i pannrummet. Kollade under vatten, och de bubblade. Skit också. Försökte ringa Bo om och om igen. Inget svar. Tryckte i mig några kalla plättar till lunch. Bestämde mig för att ta bussen ner på stan och kolla om någon cykelreparatör på Svartbäcksgatan kunde fixa det på stört, och om de inte kunde det ändå åka till Stockholm med punka. Det går nämligen att köra trots punka, men det är inte så smidigt. Missade precis bussen. åkte ner och klev av vid polishuset. Promenerade till första reparatören. Han kunde inte. Vidare till Cykel- och skidstället. De kunde. Det tog kanske tio minuter och kostade 110 spänn. Jag skulle ha stuckit dit direkt, istället för att ta mig hem och försöka fixa det.

åkte med 14.10-tåget, en timme senare än planerat. Klara var vaken hela resan, och jag passade på att amma henne så hon var fulltankad. Sedan sov hon rätt länge medan jag gick i affärer. Köpte bland annat present till Astrid som jag ska skicka till Paris. Det småregnade. Gick på Biblioteksgatan, men iddes inte gå in i någon av de tjusiga butikerna när jag var trött så jag kände mig som en nopprig gammal urkramad wettexduk. När det var 45 minuter kvar till mötet tröttnade Klara på att ligga i vagnen och började skrika. Jag var på väg till Designtorget, och fick bära henne där inne. Försökte ta ett varv på åhléns också, men hon var gnällig, så jag gick till Klara Södra där mötet skulle vara.

Det var väl ingen fantastisk uppslutning på idéträffen. Kanske 15 personer. Jag är litet besviken att det inte kommer fler personer. Det hade kunnat komma folk som inte jobbar meed fastighetsfrågor, men som har visioner om vår verksamhet, och därmed skulle ta chansen att tala om hur man kan utveckla lokalerna. För lokalerna är ändå en viktig förutsättning för verksamheten. De flesta av oss som var där var FS- och kanslifolk, men i och för sig personer som arbetar konkret med fastighetsfrågor i våra lokalföreningar. Skulle egentligen vilja skriva mer tankar om utvecklingen av våra samlingslokaler, men jag är så trött så jag orkar inte.

Hann med 20.10-tåget. Jag hade sällskap med Peter Andersson, som är föreståndare på Arken. Vi pratade förstås en massa Arka-frågor eftersom jag sitter i stiftelsens styrelse. Bland annat om Hemitkårens förslag till nytt poängsystem för att köa till lägenheter, där de vill att man bara ska få tillgodoräkna sig nykterhetsrörelsepoäng två år bakåt. De som inte har så mycket nykterhetsrörelsepoäng är sura för att de som har det glider förbi. Och jag kan ju säga att deras förslag aldrig kommer att gå igenom. Först och främst för att det primära syftet med stiftelsen enligt stadgarna är att uppmuntra studenterna att aktivera sig i nykterhetsrörelsen. Så det är vad vi har att arbeta efter. Dessutom tycker jag att syftet är helt rätt. Det är väl bara att aktivera sig i nykterhetsrörelsen och jobba på. Och annars, tråkigt för dem, men det är deras val. Arken är till för nykterister, och helst mycket aktiva nykterister. Det räcker inte att vara medlem och att sitta hemma och mysa och dricka te. Det ska man också göra, men man ska för banne mig passa på att utföra stordåd för nykterheten när man pluggar.

Väl hemma i Uppsala konstaterde jag att det var 17 minuter tills bussen skulle gå, så jag promenerade hem. När jag kom hem kom Bo med telefonen, och det var Anna Frej. (F.d. Grundström; hur ska man nu kunna kalla henne Anna Grr? Alla dessa kompisar som byter namn så att man inte kan kalla dem vad de heter!)Vi pratade nog i en timme medan Bo lajjade med Klara. Ja, och sen ammade jag väl Klara och hon somnade till slut, och det var den dagen.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^