Fastighetsstyrelse, grävande och annat

8 november 2005 23:10 | Allmänt, Trädgård | 1 kommentar

Viggo sov hela natten, och Klara vaknade nog bara en gång och ville äta, så jag fick sova litet mer. Men jag är fortfarande förbannat trött. Ser rödögd ut. Hade bestämt att börja ge Klara grötfrukost från den här veckan, för nu är det bara två månader tills jag börjar jobba. Då ska hon klara sig helt utan amning hela dagarna. Nu är det grötfrukost och två purémål som gäller. Och hon äter ju bra, så det är inget problem. Men det är ju stressigt att hinna med att grötmata innan vi ska iväg med Viggo till dagis! Det går mycket fortare att bara amma, särskilt om jag gör det medan jag själv äter frukost.

När jag lämnat Viggo på dagis tog jag bussen ner på stan och gick på sammanträde med fastighetsstyrelsen för Drabanten. Drev igenom ett beslut om djurförbud i samlingslokalerna. Det förekommer att folk tar med hundar där, och det funkar faktiskt inte för allergiker. Det känns ännu mer viktigt när vi har så mycket verksamhet med bebisar som kryper på golvet. Sammanträdet tog större delen av förmiddagen.

Innan jag gick hem var jag in på H&M och köpte en munkjacka och på JC och köpte en kjol. Typiskt att jag inte lyckades köpa några kläder i Stockholm igår, men gick på gamla vanliga affärer idag. Men jag är nöjd. Promenerade hem från stan. På Idrottsgatan gick jag ikapp mamma, som var på väg att posta brev och handla på Konsum. Jag var också in en sväng på Konsum. När jag kom hem var det en halvtimme kvar innan jag skulle gå för att hämta på dagis, men Klara sov så jag hann äta lunch och kolla posten.

På dagis höll Viggo på med trolldeg. Det hade varit naturgrupp på förmiddagen, och jag trodde att Viggo skulle vara trött och vilja gå in med en gång när vi kom hem. Det ville han inte, för han ville vara ute och gräva med grävskopan i sandhögen. Eftersom Klara fortfarande sov hann jag gräva, och jag grävde faktiskt färdigt resten av trädgårdslandet. Nu är det klart! 60 kvm. Bo har kanske grävt 5 kvm, och jag resten. Jag är ju helt otroligt duktig. Men det återstår massor av vändor med skottkärran för att få all sand och jord på plats.

När Klara hade vaknat och vi hade varit inne ett tag var jag ner i tvättstugan för att hänga tvätt. Viggo och Klara lekte på golvet i Klaras rum. Efter ett tag hörde jag Klara skrika. Gick upp och upptäckte att Viggo hade gått till sitt rum, och då hade Klara hasat efter. Hon vill ju vara med storebror. I hallen hade hon hittat björklöv som hon hade stoppat i munnen och kräkts. Ett löv var fortfarande kvar, och det var förstås jätteobehagligt för henne. Jag fick ut det och av med de nerkräkta kläderna och tvättade henne. Men inte har hon lärt sig något av det. Hon kommer att stoppa många fler konstiga saker i munnen.

Nu är det tyst och lugnt och alla andra sover.

1 kommentar

  1. Träffade Lennart Källströmer på styrelsemöte med Folkrörelsearkivet. Han sa, att han hade varit på möte med två släktingar till mig.

    Comment by Enn Kokk — 2005-11-09 10:31 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^