Mina bästa mjuka kakor

15 augusti 2010 20:14 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 2 kommentarer

Är det inte så att de där vanliga trevliga kakorna kommit litet i skymundan, att folk inte bakar dem så ofta? Jag har tre favoriter av mjuka kakor som är snabba, lätta och väldigt goda. Mjuk pepparkaka, kardemummakaka och nötkaka. Så väldigt trevliga. Ofta när jag bjuder på dem säger folk att de hade glömt bort hur gott det faktiskt är med de där vanliga kakorna. Det finns andra, mer avancerade, som kan vara godare, men de här enkla kakorna är favoriter. Kardemummakakan kan man förresten med fördel trycka ned några äppelklyftor i om man vill, nu när äppelsäsongen precis har börjat. Idag hade vi kakkalas på altanen när Viggos bästis Jakob var här med sin lillebror Axel och mamma Malin. Fast Jakobs favorit är chokladkolasnitten, så jag tog fram dem och kolasnitten också.

Dagens kopp: en naggad Pynta av Stig Lindberg

15 augusti 2010 19:22 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Trots att den var naggad och dessutom sprucken i örat blev jag glad över Pyntakoppen, som är formgiven av Stig Lindberg och tillverkades 1962-1965. För även om jag aldrig skulle dricka ur en kopp i det skicket duger den bra att ha i köksfönstret med en kruka med någon krydda i och göra mig glad med sin fina dekor. Modellen är LL, samma som användes bland annat till Berså och Blå husar. En hel och fin Pyntakopp vill jag ha någon gång att dricka te ur, men de är så fasligt dyra att det dröjer nog. 80 kronor fick jag ge för den här, som även saknade fat. Jag har en del Pynta sedan tidigare, men ingenting med rosorna på. De känns så typiska för 60-talet; stora och ganska skrälliga och moderna – inga gammaldags rosor här inte. Vad jag har sedan tidigare kan ni se här och här.

Det var så synd om Kay Bojesen-elefanten som saknade ett öra, så den fick följa med hem

15 augusti 2010 9:50 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Vilket öde att bli kvarlämnad på en hylla på Myrorna. Nog tyckte jag att den var värd 75 kronor i alla fall, trots sin skada. Den får väl alltid visa snygga sidan till då. En nytillverkad elefant kostar 1695 kronor såg jag i en webbutik. Elefanten av Kay Bojesen är gjord i ek och började tillverkas 1953.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^