Man blir glad av Pynta

28 februari 2010 11:31 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 13 kommentarer

Det har varit dåligt med loppisrundor de senaste veckorna. Det känns inte så lockande med all snö och kyla, men jag hoppas det vänder nu. Under tiden kan jag visa Stig Lindbergs Pynta för er. Det lilla fatet hittade jag på loppis för något år sedan, men skålen och stora uppläggningsfatet fick jag i julklapp.

Pynta, som tillverkades 1962-1965, gör mig så glad. Den andas lekfullhet och känns så väldigt 60-tal. I den finns flera motiv som återkommer i andra serviser av Sig Lindberg; plommonen som finns på Prunus och äpplena som finns på Pall. Även de kom 1962. Jag tycker också så mycket om att Gustavsberg ofta gjorde märkningarna på undersidan med element från dekoren. Fint!

13 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Åh,vad fint det stora fatet är, och du har rätt – man blir glad av det! :) Gillar också virrvarrmönstret. Är det ett Perstorpsbord eller köksbänk du har?

  Comment by Maine — 2010-02-28 20:20 #

 2. Det är köksbordet. Fantastiskt snyggt och bra när man är barnfamilj. Vi bakar ofta på det också. De nuvarande köksbänkarna är tyvärr brunmurriga, men efter köksrenoveringen blir det Virrvarr där också.

  Comment by Kerstin — 2010-02-28 20:23 #

 3. Pynta är en av mina favoriter också. Jag gillar ett dekoren är olika på de olika delarna, och att formerna är lekfulla de också. De ”trekantiga” faten är så härliga!

  Comment by Susanna — 2010-02-28 20:51 #

 4. Åååå det är så vackert! I synnerhet kransen av rosa och lila femkronbladiga blommor.

  Comment by Anders — 2010-03-01 10:53 #

 5. Jag älskar Pynta, det är nog min favorit av herr Lindberg! Jag håller med om att det andas 60-tal, men samtidigt tycker jag den här dekoren är tidlös. Den är så stilren utan att vara tråkig! (Har dock inte kommit över någon Pynta än, aldrig ens sett röken av någonting på loppis! Hrrmpf.)

  Comment by Cicci — 2010-03-05 16:17 #

 6. Den är så fin,Pynta, det är inte ofta man ser den.

  Comment by randiga tråden — 2010-03-07 11:47 #

 7. Jag skulle tro att den var litet för udda och konstig för de breda folklagren, och därför antagligen inte sålde lika mycket som till exempel Spisa Ribb. Det är nog anledningen att man inte ser den så ofta. Men den är ju inget svår att få tag på om man är beredd att betala. Det finns alltid delar ute på Tradera och de fina antikaffärerna på Upplandsgatan i Stockholm har den.

  Comment by Kerstin — 2010-03-07 12:06 #

 8. ‘If there is a person of note present, the celebrant can leave the sanctuary to give the sign of peace. ‘Does anyone else find this concession a bit jarring? Who is a person of note? The rich guy who paid for the new church roof? The famous sister who wrote a grkiudbreaonng theology book? It offends my Catholic sensibilities, perhaps I need to re-calibrate.

  Comment by Geralyn — 2016-05-13 9:59 #

 9. dit :En effet la durée de vie n’est pas un souci pour les enfants, par contre j’ai pas eu l’impression que c’était si long que ça pour avoir un 1er sort, en même temps, rien ne m’a semblé long sur ce jeu

  Comment by car insurance — 2016-05-16 3:05 #

 10. Okay I’m convinced. Let’s put it to action.

  Comment by http://www./ — 2016-07-07 18:01 #

 11. Terimakasih.Barusan saya FAIL1, dan langsung saya coba tekan tombol merah satu detik an sdh normal lagi.Herannnya di buku petuntuk penggunaan token dari Mandiri tdk saya temui pemecahan kasus ini.

  Comment by kondition raten kredit rechner — 2017-02-09 19:33 #

 12. I personaly do not care whether the icon looks like a key or a hamburger or a hotdog!!! But what matters to me is that this icon for options and parameters should be placed… on the left of the screen and not on the right! So, when Google will finally change its side. Or why not letting users choose in the options whether they want this key option on the left or on the right of the bar? Only Comodo Dragon (a copy of Chrome) allows the latter. So, when will Chrome finally do the same?

  Comment by http://www.accessgamecoins.win/ — 2017-02-28 18:02 #

 13. I'm with ya sister! I have just been doing pretty much the same thing. I love a bit of DIY-ing, so much more satisfying than a trip to the HIgh Street!Emxxxxxx

  Comment by http://www./ — 2017-03-01 4:35 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^