Mina bästa mjuka kakor

15 augusti 2010 20:14 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 2 kommentarer

Är det inte så att de där vanliga trevliga kakorna kommit litet i skymundan, att folk inte bakar dem så ofta? Jag har tre favoriter av mjuka kakor som är snabba, lätta och väldigt goda. Mjuk pepparkaka, kardemummakaka och nötkaka. Så väldigt trevliga. Ofta när jag bjuder på dem säger folk att de hade glömt bort hur gott det faktiskt är med de där vanliga kakorna. Det finns andra, mer avancerade, som kan vara godare, men de här enkla kakorna är favoriter. Kardemummakakan kan man förresten med fördel trycka ned några äppelklyftor i om man vill, nu när äppelsäsongen precis har börjat. Idag hade vi kakkalas på altanen när Viggos bästis Jakob var här med sin lillebror Axel och mamma Malin. Fast Jakobs favorit är chokladkolasnitten, så jag tog fram dem och kolasnitten också.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Så sugen man blir när man ser dina vackra bilder på kakorna. Får nog sno ihop en kaka själv tror jag och glädja mina söner med. Det går ju så fort.

    Comment by Anna — 2010-08-16 17:16 #

  2. Hej, Kerstin!

    Tack för att du länkade till det här fina sockerkaksinlägget! ¨Håller helt med dig om att de där klassiska kakorna ofta glöms bort, och får stå tillbaka till fördel nya ”exotiska” varianter. Men klassikerna är ju klassiker av en anledning: nämligen att de är otroligt goda i all sin enkelhet!

    Ha en fin söndag hälsar Maja!

    Comment by Maja — 2011-02-06 11:26 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^