Mjuk pepparkaka

100 g smör
2½ dl farinsocker eller strösocker
2 ägg
1½ dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk malen kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1 tsk bikarbonat
ev. 1 dl lingonsylt, ej för lös

Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen. Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Blanda eventuellt i lingonsylt, men rör inte för mycket. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^