Dagens lunch på altanen

16 augusti 2010 13:23 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Det är en så skön sommardag idag, och fint att vara ensam hemma med Viggo när Klara är hos kompis och leker. Än är sommaren inte slut när man kan sitta på altanen och äta lunch. Jag åt gårdagens rester av kallrökt lax och potatissallad på egenodlad King Edvard, lök och rädisor, men kaprisen kom inte från min trädgård… Mycket god vinaigrette med grov fransk senap. Jag är förresten så väldigt förtjust i mina grå Blå eld-tallrikar, som jag bara har två stycken av. Skulle gärna ha fler.

Dagens kopp: okänd vit från Gustavsberg med reliefmönster på fatet

16 augusti 2010 12:49 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 6 kommentarer

Jag är inte ens säker på att koppen hör till fatet. Den kan ju göra det, trots att den är slät medan fatet har ett reliefmönster, men koppen saknar märkning. Fatet har Gustavsbergsstämpel. En annan sak som talar för att de inte hör ihop är att örat sitter så lågt när koppen står på fatet att man inte kommer in med ett finger under för för att stödja, och jag tvivlar på att Gustavsberg skulle ha tillverkat en så uppenbart ofunktionell kopp. Jag gillade i alla fall reliefmönstret på fatet väldigt mycket och blev nyfiken på vad det kan vara för porslin, så jag köpte den för en tia. Nu hoppas jag att någon vet vad det är för porslin!

Tre teakskålar för en tia styck var ju inget att fundera över

16 augusti 2010 11:31 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Med litet teakolja blir de finfina igen! Under en av dem, den höga och bulliga, står det ”Uppsala träsvarveri Sweden Bangk. Teak”.

Två dagar kvar

16 augusti 2010 11:26 | Allmänt | Inga kommentarer

Viggos skola börjar på onsdag och Klaras dagis har stängt för planeringsdagar idag och imorgon, så jag är hemma med barnen två dagar till innan semestern är slut. Det är skönt när man har så där mycket semester att man orkar ta itu med stora organiseringsprojekt hemma, sånt man ofta inte hinner och orkar annars. Nu får jag dessutom ett ypperligt tillfälle att göra mig av med saker, för nu på söndag 22 augusti klockan 13-15 är det sommarfest i Bärbyparken, som Bärby Hage egnahemsförening ordnar, och då kan man sälja sina prylar på loppis! Jag ska rensa ut en massa barnkläder och leksaker och barnvagnen ska väck. Det blir nog en del böcker och annat också. Kom gärna dit på söndag och fynda på loppisen. Det blir en massa barnaktiviteter också. Ponnyridning och eftersom vi har brandstationen som granne kommer brandkåren och visar sina bilar. Men om det blir regn blir det inställt, så håll tummarna för solsken. Annars är Klara och leker hos sin bästis Meja idag. De har följs åt på dagis, men Meja är ett år äldre än Klara, så hon börjar förskoleklass på Domarringen nu. Klara har ett år kvar på dagis. Viggo och jag har det skönt ensamma hemma. Det behövs särskilda Viggo och mamma-dagar ibland.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^