Dagens kopp: okänd vit från Gustavsberg med reliefmönster på fatet

16 augusti 2010 12:49 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 6 kommentarer

Jag är inte ens säker på att koppen hör till fatet. Den kan ju göra det, trots att den är slät medan fatet har ett reliefmönster, men koppen saknar märkning. Fatet har Gustavsbergsstämpel. En annan sak som talar för att de inte hör ihop är att örat sitter så lågt när koppen står på fatet att man inte kommer in med ett finger under för för att stödja, och jag tvivlar på att Gustavsberg skulle ha tillverkat en så uppenbart ofunktionell kopp. Jag gillade i alla fall reliefmönstret på fatet väldigt mycket och blev nyfiken på vad det kan vara för porslin, så jag köpte den för en tia. Nu hoppas jag att någon vet vad det är för porslin!

6 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Blå eld är så vackert. Jag har en röd skål design Blå eld. Den är jag väldigt förtjust i och rädd om…det röda var en specialbeställning till Amerika har jag lärt mig.

  Comment by Anna — 2010-08-16 17:11 #

 2. Jag är nästan helt säker på att det finns en tekanna med det reliefmönstret på. Den har en aning toppigt lock har jag för mig. Hela kannan är täckt med reliefmönstret så jag tror att du har rätt i fråga om koppen. Den hör nog inte dit.

  Comment by Daniel — 2010-08-18 23:44 #

 3. Det låter som en fin tekanna. Får väl spana efter den.

  Comment by Kerstin — 2010-08-22 20:38 #

 4. Jag har precis köpt en gräddkanna och en sockerskål med samma reliefmönster som fatet har på bilden. Gustavsbergsstämplar samt bokstäverna BA i relief i botten.

  Comment by Karin — 2011-01-08 17:42 #

 5. Jag var i Gustavsberg idag ochsåg en som hette bubblor som var väldigt lik denna.

  Comment by Hatti — 2013-02-07 22:50 #

 6. Detta är en kopp av Karin Björquist. Koppen är slät och fatet med rellief, så det stämmer alltså att de hör ihop. Detta är hennes första arbete på Gustavsberg, det är så jag har förstått det i alla fall.

  Comment by Katarina — 2013-10-23 21:55 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^