Coolaste detektivspelet av dem alla – Perry Mason

13 augusti 2010 21:20 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Spel och pussel | 7 kommentarer

Eftersom det har blivit så många inlägg om spel skapade jag en egen spelkategori på bloggen, och när jag sökte efter tidigare inlägg om spel för att lägga in i kategorin upptäckte jag att jag missat att blogga om det coolaste spelet av dem alla – Perry Mason. Det var någon gång före jul som jag köpte det, och jag hade väl för fullt upp med julstök så jag glömde bort det. Bara det faktum att det är Perry Mason gör det coolt i sig, och så är jag svag för när det är små bilar som man ska flytta. Det här spelet är faktiskt daterat. Det står 1959 på det.

Vi är detektiver

13 augusti 2010 21:08 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Jag har nog alltid tyckt att det är roligt med detektiver. När jag var barn fascinerades jag förstås över barn som var detektiver. Pappa läste alla Enid Blyton-böcker för mig, om Fem-gänget och de andra serierna, och jag tyckte att tv-serier som Kullamannen och Kråkguldet var vansinnigt spännande. Livet blir ju mycket roligare om man leker detektiv, så det gör vi ibland. Häromdagen smög vi omkring på tomten där det förut stod ett ödehus, men det har rivits för ett par veckor sedan. Platsen heter Sanda, och ligger alldeles intill vägen på andra sidan om gamla E4 där man svänger in mot nya brandstationen, flottiljen och Bärby Hage. Väldigt nära oss alltså, och vi går ofta förbi där när vi ska upp på åsen. Längst ner kan ni se hur det såg ut i våras, när huset ännu stod kvar. Nu är allt jämnat med marken, men fruktträden är kvarlämnade, liksom ett ensamt stånd rabarber. Det ser rätt underligt med lerplanen, och så den ensamma rabarbern.

Bondjäntan – estnisk dessert gjord på rågbröd

13 augusti 2010 20:34 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Inga kommentarer

En bondjänta är något annat än en Bondbrud, och bondjäntan i det här fallet är en estnisk efterrätt där man river estniskt surdegsbröd, bryner det i smör i stekpannan, blandar med vispgrädde smaksatt med vaniljsocker och socker, och så serverar man med bär. Låter det knasigt? Det är det kanske, men det blir litet knäckig smak av att brödet bryns, och det blir faktiskt gott. Inte min favoritdessert kanske, men roligt att göra om man ändå har bakat estniskt rågbröd. Här är receptet.

Min och Klaras och alla andra vänsterhäntas dag

13 augusti 2010 16:17 | Allmänt, Bilder | 4 kommentarer

Vilken tur att jag inte växte upp på den tiden då vänsterhänta tvingades skriva med höger hand i skolan. Visst finns det en del nackdelar med att vara vänsterhänt, som att många redskap är anpassade för högerhänta, men jag har i alla fall min röda vänsterhäntssax. Jag minns en gång för många år sedan i en sybehörsaffär när en kund före mig i kön som skulle köpa en Fiskarssax och bad om en röd, för de var ju mycket snyggare än de orangea. Vad besviken hon blev när expediten förklarade att de röda var för vänsterhänta. Själv kände jag mig rätt nöjd. Och jag minns hur stolt jag kände mig när jag hörde när jag var liten att vänsterhänta var mer konstnärliga och kreativa.

Glamourös vardag

13 augusti 2010 15:59 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

Först ska kanske sägas att jag faktiskt gillar att städa. Jag tycker om att sortera och bringa ordning och det är trevligt att städa medan jag lyssnar på P1. Och bäst av allt är när man har kommit så långt att man får våttorka. Jag älskar att våttorka golv.

Om man även hittar små gömmor av glitter här och där i en femårings rum blir det dessutom glamouröst. Och det gör man ju.

Ett annat tips för mer glamourös vardag är att städa i flärdfullt nattlinne. Och det gör man ju.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^