Vi är detektiver

13 augusti 2010 21:08 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Jag har nog alltid tyckt att det är roligt med detektiver. När jag var barn fascinerades jag förstås över barn som var detektiver. Pappa läste alla Enid Blyton-böcker för mig, om Fem-gänget och de andra serierna, och jag tyckte att tv-serier som Kullamannen och Kråkguldet var vansinnigt spännande. Livet blir ju mycket roligare om man leker detektiv, så det gör vi ibland. Häromdagen smög vi omkring på tomten där det förut stod ett ödehus, men det har rivits för ett par veckor sedan. Platsen heter Sanda, och ligger alldeles intill vägen på andra sidan om gamla E4 där man svänger in mot nya brandstationen, flottiljen och Bärby Hage. Väldigt nära oss alltså, och vi går ofta förbi där när vi ska upp på åsen. Längst ner kan ni se hur det såg ut i våras, när huset ännu stod kvar. Nu är allt jämnat med marken, men fruktträden är kvarlämnade, liksom ett ensamt stånd rabarber. Det ser rätt underligt med lerplanen, och så den ensamma rabarbern.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Alltid sorgligt att se ödehus tycker jag! Eller att ödehus rivs. De väcker så många tankar; vem bodde där? Vad hände? Varför ville/fick ingen ny flytta in? Det är spännande och tragiskt på samma gång!

    Comment by Magda — 2010-08-25 15:32 #

  2. […] och Klara promenerade iväg för att se på tomten där ödehuset stod förut. Klara har varit där efter att huset revs, men inte jag. Vi har sett att det står en hästtrailer på tomten nu, och jag har skymtat ett […]

    Pingback by B(l)o G Strömberg · Geten — 2010-08-29 20:50 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^