Estnisk efterrätt – Bondjäntan

En estnisk efterrätt som låter underlig, men som faktiskt är jättegod. Jag minns att jag konstigt nog tyckte att den smakade litet Dajm första gången jag åt den. Rivet estniskt surbröd med vispgrädde.

250 g dagsgammalt estniskt surbröd
50 g smör
2-3 dl vispgrädde
socker
vaniljsocker
färska eller djupfrysta bär till garnering

Riv brödet. Bryn smöret i en stekpanna. Lägg i brödet och låt det bryna en aning under omrörning. Låt svalna. Vispa och smaksätt grädden med socker och vaniljsocker. Blanda försiktigt med rivebrödet. Häll upp i en skål och garnera med hallon, jordgubbar eller röda vinbärsklasar. Servera genast.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^