Dagens wienerschnitzel

22 augusti 2010 20:27 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Inga kommentarer

Det var ju så gott med wienerschnitzel i München, så jag hade köpt kalvkött för att laga det. Efter loppisförsäljningen med allt kånkande av lådor var jag dödstrött, men vilken tur att jag tog mig samman och lagade schnitzel ändå. Den salta kaprisen och ansjovisen var precis vad som behövdes efter en varm och slitig dag. Så gott och värt att stå där och dubbelpanera!

Drog in en del på loppisförsäljningen – ordnar nog garageloppis snart

22 augusti 2010 18:10 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

Vilket toppenväder det blev! Totalt sålde jag för nästan 2000, inkluderat det som Magnus och Maria köpte i fredags eftersom de inte kunde komma idag. Nästan alla kläder sålde jag för 10 kronor styck. Några vänner kom särskilt för att handla av oss. Extra roligt att Lisa och Gunnar köpte dockskåpet. Viggo och Klara hade varsitt modernt, och Viggo tröttnade på sitt för säkert ett år sedan. Vi sålde Klaras som hon ritat med tuschpenna i, så fick hon ta Viggos som var i finare skick. Sedan har jag ju två tidstypiskt inredda dockskåp från 40- och 50-talet, men dem säljer jag aldrig, och dem får inga barn leka med. Det var väldigt roligt att stå i Bärbyparken och ha loppis. Det blev många trevliga samtal med föräldrar till Klaras dagiskompisar, människor som man bara hejat på tidigare i området, och sådana som man inte hade träffat tidigare. Men det finns hur mycket kläder som helst kvar ändå! Fina kläder och skor, även en del av riktigt bra kvalitet som Polarn o Pyret, Tretorn, Kavat, Adidas och andra märkeskläder. Och det finns en massa annat hemma som var för jobbigt att ta med, men som behöver säljas. Så det blir nog en loppis på garageuppfarten här hemma inom några veckor. Jag talar så klart om innan på bloggen. Om det är några vänner som inte kunde komma idag, men som är sugna på att köpa kläder och skor innan det kan ni höra av er, så bestämmer vi en tid som ni kommer förbi och kolar igenom grejerna.

Hela långa raden med gröna kartonger fram till barnvagnen var alltså utrensade böcker. Hela raden av vinröda kartonger efter barnvagnen fram till cyklarna var kläder ordentligt storlekssorterade.

Julgranspynt från 50-60-talet för ingenting

22 augusti 2010 10:17 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Vad glad jag blir när folk verkligen säljer för loppispriser! Originalasken med ett dussin små glaskulor, de målade små träpynten så typiska för 60-talet och det finfina pepparkaksmåttet i form av en fågel betalade jag 15 pix för! Det behöver man ju inte pruta på. Annars får man ofta betala 40-50 kronor styck för glaskulor på Vaksala torg.

Fina ströare i teak

22 augusti 2010 10:10 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

De här tre ströarna var prismärkta 90 kronor, men jag fick dem och öppnaren för 80 spänn. Den stora är nog för socker. Det tänker jag ha i den i alla all.

Kom på loppisen i Bärbyparken idag!

22 augusti 2010 10:03 | Allmänt | Inga kommentarer

Nej då, jag har inte slutat blogga. Det har bara väldigt abrupt blivit vardag efter lång semester, och jag har dessutom ägnat mig åt att rensa ut sådant som jag ska sälja på loppis idag. Den som väntar sig att jag ska sälja fint 50- och 60-talsporslin blir besviken. Det blir mest barnkläder och böcker. I alla fall har egnahemsföreningen i Bärby Hage sommarfest i Bärbyparken idag klockan 13-15 och boende i området säljer saker på loppis. Det blir även barnaktiviteter. Bland annat kommer Brandkåren och visar sina bilar. Kom kom! Jag har fina barnkläder i storlek 56-122 och nästan allt kostar 10 kronor styck.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^