Åh, de där Konsumkopparna vill jag ha

2 augusti 2010 16:12 | Allmänt, Formgivning och arkitektur, KF | 2 kommentarer

Hur kan det komma sig att jag aldrig sett dem tidigare? Såg dem för först gången nu hos Skaffaren och blev alldeles lycklig. Kolla på dem här, ganska långt ned i inlägget. De är ju så snygga, och vem vill inte ha koppar med Konsum på? Nu ska jag leta med ljus och lykta. En endaste tekopp borde jag väl kunna få tag på. Kaffekopp går så klart också bra, men helst tekopp. Jag har ju tidigare ägnat en hel del detektivarbete och ett långt inlägg åt den här typen av restaurangporslin som kunde beställas med egna logotyper.

Somriga dessertskålar

2 augusti 2010 14:12 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

De här somriga dessertskålarna med blå eller grön rand och guldstjärnor är trevliga och perfekta att servera sommarens bär i. Hittade sex stycken på bakluckeloppisen och prutade ner dem till en tia styck. Det står Wood & sons England under. Inspirerad av Libby plockade jag fram min blå lilla perstorpskanna som jag tyckte var så fin, men inte visste riktigt vad den var tänkt till. Klart att man ska plocka bär i den! Perfekt.

Dagens kopp: Koka blå av Hertha Bengtson

2 augusti 2010 12:46 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

Sådär ja. Nu har jag en Koka blå också. Den bruna har jag sedan tidigare och där kan ni läsa mer om Koka. Den blå varianten producerades 1956-1988 enligt Nyström och Brunius Rörstrand 280 år. Men naturligtvis står det andra årtal i Bo Gunnar Lundgrens Servisporslin. Har för övrigt jämfört Koka blå och Blå eld, och det ser ut att vara samma blå nyans. När det gäller den grå på Rosmarin och Grå eld är det nämligen inte samma nyans, så jag var litet nyfiken hur Hertha hade gjort i det här fallet.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^