Dagens kopp: en naggad Pynta av Stig Lindberg

15 augusti 2010 19:22 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Trots att den var naggad och dessutom sprucken i örat blev jag glad över Pyntakoppen, som är formgiven av Stig Lindberg och tillverkades 1962-1965. För även om jag aldrig skulle dricka ur en kopp i det skicket duger den bra att ha i köksfönstret med en kruka med någon krydda i och göra mig glad med sin fina dekor. Modellen är LL, samma som användes bland annat till Berså och Blå husar. En hel och fin Pyntakopp vill jag ha någon gång att dricka te ur, men de är så fasligt dyra att det dröjer nog. 80 kronor fick jag ge för den här, som även saknade fat. Jag har en del Pynta sedan tidigare, men ingenting med rosorna på. De känns så typiska för 60-talet; stora och ganska skrälliga och moderna – inga gammaldags rosor här inte. Vad jag har sedan tidigare kan ni se här och här.

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Jag tycker Pyntakoppen är såååå fin, men ryggigt dyr om man springer på någon. Rosorna är helläckra på koppen.

    Comment by Svenskt Retro — 2010-08-15 21:30 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^