Red Top och Pynta måste jag förbarma mig över

16 augusti 2009 10:47 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

Egentligen köper jag inte porslin med missfärgningar, sprickor eller nagg nuförtiden. Porslin som man ska ha mat och dryck i är ofräscht om det är skadat. När jag började gå på loppisar i gymnasiet på 80-talet hade jag inte så mycket urskiljning, så då köpte jag sånt. Det finns ett undantag, och det är blomkrukor. Det tycker jag är okej om det finns nagg på. Ibland köper jag även tekoppar som har små skador för att ha dem som krukor till exempel till hyacinter eller färska kryddor. De här små byttorna som saknade sina lock och inte var i så fint skick skulle säljaren bara ha en tia styck för, och jag vet ju hur eftertraktade och dyra de är i fint skick. Jag kunde inte låta bli. Tänker ha dem med kryddor i köksfönstret, för de har åtminstone en fin sida att visa utåt.

Byttan med svart dekor är Marianne Westmans Red Top. Den har egentligen ett vinrött porslinslock som saknas. Red Top tillverkades av Rörstrand 1956-1967.

Den andra byttan hör till Stig Lindbergs fantasifulla Pyntaserie för Gustavsberg som tillverkades 1962-1965.

DSC07259

DSC07260

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^