Bästa fyndet på länge

20 augusti 2009 22:46 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Tänk en sån tur att jag åkte in till Uppsala en dag förra veckan när jag var i Öregrund, eftersom jag skulle träffa Teresa och Elisabeth. Och tänk sån tur att vi kom att prata om allt som har byggts om och nytt i stan på senare år, för Teresa bor ju i Paris sedan mitten av 90-talet. Så vi tog en promenad, och då upptäckte vi att Frälsningsarmén hade en tillfällig loppis i sina lokaler på St Persgatan. Bland det första jag såg när jag kom in var två vaser som var fina. Jag synade dem och såg att de hade signaturen HB under och att de hade Rörstrandstämpel. Hertha Bengtson! Tänkte väl det. För det är något med hennes sätt att arbeta med reliefmönster, både vad gäller den konstindustriella porslinsproduktionen, i många av hennes serviser som Blå Eld, Rosmarin och Ceylon till exempel, och i det unika handgjorda godset, som den här. Klart att jag slog till och köpte dem. De var lätt värda sina 200 respektive 350 kronor. När jag senare efter viss möda hittade dem på nätet kunde jag konstatera att den lilla vasen såldes för 950 kronor på en nätbutik för antikviteter. Inte för att jag har tänkt sälja dem. Bara känslan av att veta att jag har gjort en bra affär. Nu står de båda två på bordet bredvid mig med blommor från Öregrund. Den lilla måste man ha oasis i för att hålla blommorna på plats. Men bilderna tog jag i Öregrund förra veckan. Om någon känner till vad serien heter och när den tillverkades vill jag gärna veta.

DSC07251

DSC07254

Lillebrorsan kom förbi med liljor

20 augusti 2009 22:14 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Matti råkade vara i krokarna på Kungsholmen i eftermiddags, så han tittade förbi för att kolla in nya jobbet och hade köpt fina liljor åt mig.

DSC07324

Om ni undrar hur jag har haft det första dagen på nya jobbet

20 augusti 2009 0:17 | Allmänt, Bilder | 4 kommentarer

Mycket bra! För hur bra känns det inte när man vet att det ligger en ny dator och iphone och väntar på mig, när en kollega twittrar i jobbets namn och hälsar välkommen klockan sex på morgonen första dagen, när en annan kollega, som jag bara hälsat på en gång i våras, glatt skuttar fram för att hälsa mig välkommen när jag kommer dit? Och då menar jag verkligen glädjeskutt. På förmiddagen fick jag en bra genomgång om Forum av min chef. Eftermiddagen ägnade jag åt att komma igång med nya datorn och iphonen och att läsa dokument för att få mer överblick över jobbet. Trevliga kollegor, en spännande höst framför mig med roliga arbetsuppgifter, pentryt där jag kan göra te alldeles mittemot mitt rum och finfin utsikt genom fönstret. Adressen är Hantverkargatan 3, men det är alldeles ut mot Norr Mälarstrand. Att det dessutom bara tog mig 7 minuter att promenera från jobbet till tåget på höga klackar gjorde ju inget, och solen sken. Det känns rätt och bra helt enkelt.

DSC07300

DSC07309

DSC07308

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^