Jag fick visst inte hjälpa till att bygga lego

18 augusti 2009 22:43 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Första dagen som Viggo tog sitt kåvepenin och han tyckte att det var så fruktansvärt vidrigt, lovade jag honom att när femdagarskuren var avslutad skulle han få en Lego Star Wars-byggsats som han fick välja själv. Det hjälpte faktiskt att tänka på, och i eftermiddags när vi kom hem föreslog Viggo att han inte skulle vänta till kvällen att dricka sista dosen, utan dricka den med en gång, så han hann bygga skeppet. Det tyckte jag var en bra idé, så det gjorde vi. Fast jag hade trott att jag skulle få hjälpa till rätt mycket, men det behövdes bara ett par gånger med att klämma fast något knepigt. Och han fattade allt i beskrivningen utan hjälp och missade ingenting. Vid åtta på kvällen var han klar med bygget. Åh, så nöjd han var. Jag hade nog sett fram emot att få bygga mera jag också, men det var så klart roligt att se Viggo klara allting själv. Om ni undrar vilket skepp det är så är det en Hyene Droid Bomber.

DSC07284

DSC07285

DSC07289

DSC07293

DSC07298

Ettagluttare

18 augusti 2009 22:29 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Nu har Viggo börjat ettan. Så här såg det ut när det drog ihop sig till upprop. Just då fick föräldrarna sitta på stolarna och barnen på golvet. Samma klass som förskoleklassen plus några elever till. 28 stycken. I lärare, en fritidspedagog och en resursperson, så klassen kommer ofta vara uppdelad. Vi föräldrar fick vara med på uppropet och sen fick vi separat information inne på fritids när barnen fick komma igång och så hade de skola till klockan ett. Eftersom det var första dagen och jag var hemma i Uppsala hämtade jag först Klara och så Viggo redan vid tvåtiden så vi fick mjukstart på vardagen. Viggo hann vara på fritids en timme i alla fall och leka. Barnen var så skuttiga och glada. Madeleine som är fritidspedagog undrade om Viggo fått raketbränsle i sommar för att det var sån fart på honom.

DSC07281

Slut på sommarlovet

18 augusti 2009 0:14 | Allmänt, Trädgård | 1 kommentar

Hemma på Kadettgatan igen sedan igår. Sista dagen på barnens sommarlov var det idag och jag har planterat tomatplantorna som jag fick i Öregrund, som mamma hade dragit upp från frö i sitt växthus och som sen har stått ute på friland. Chocolate Cherry och Tigrella. Och så har jag frostat av kyl och frys. Det är så skönt att göra rent, slänga sånt som är gammalt och ställa in allt i ordning igen.

Imorgon börjar Viggo första klass på Domarringen. Inte så stor skillnad mot förskoleklassen. Samma ungar. Samma korridor. Samma fritids och fritidspersonal. Och Klara börjar på dagis igen efter sommarlovet. Vi tar mjukstart på vardagen har jag tänkt, så jag hämtar dem efter att skoldelen är slut vid ett.

Men på onsdag, då ni, då börjar jag nya jobbet!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^