Bakar kakor som flyger i luften

7 augusti 2009 19:15 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Kommentering avstängd

Eftersom Klara har tjatat om att vi skulle baka kakor med hennes fjärilskakmått letade jag efter en bra kakdeg att kavla och ta ut mått för barnen. Testade vita pepparkakor ur Sju sorters kakor och idag har vi bakat och bakat. Man får väl säga att degen höll ihop bra. Den var liksom seg. Gick inte att kavla supertunt, drog ihop sig när man tog ut måtten och blev väldigt tjocka och bulliga när de gräddades. Smakade inte så värst mycket; som mariekex fast tristare. Men vad gör det. Barnen var nöjda, hade kul och de äter dem.

De flesta kakorna blev sånt som kan flyga i luften. Fjärilar, flygande tefat, raketer, löv. Och så litet bokstäver, blommor, kortsymboler och ett test av det där pepparkaksmåttet med många mått i ett. Hade fått en kommentar att de var svåra att använda, och det är sant. Men jag vill testa med mina vanliga Tant Harriets pepparkakor till jul innan jag dömer ut det.

DSC06996

DSC06997

DSC06996

DSC07005

DSC07006

DSC07007

DSC07008

DSC07009

DSC07011

DSC07012

Om det regnar kan man ta läspaus på altanen

7 augusti 2009 18:29 | Bilder | Kommentering avstängd

DSC07000

Om nattlinnevanor och andra vanor

7 augusti 2009 10:54 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

Kerstin, du är så slö!, sa Lisa till mig när vi pratade i telefonen vid lunchtid häromdagen. Detta med anledning av det faktum att jag sa att jag inte hade duschat och klätt på mig än. Men bara för att jag ofta glider omkring i nattlinne till mitt på dagen när jag är ledig betyder inte det att jag är oföretagsam. Jag ger barnen frukost och leker med dem, fixar i tvättstugan, städar och ordnar med saker medan jag lyssnar på P1. Kanske bakar något, och för all del slöar emellanåt också och dricker te på altanen. Ibland springer jag snabbt ut till brevlådan barfota och i nattlinne för att hämta tidningen. Tänker att det är nog ingen som hinner se mig.

När jag så småningom tar ett bad och klär på mig är det ofta någon kompis som kommer och fikar på altanen. Jag älskar livet på altanen. Där håller jag hov. Jag är kung av kakorna. Framåt kvällen kan jag orka göra ett ryck i trädgården några timmar. Och en av de bästa sakerna med att barnen har sommarlov är att vi inte måste gå upp tidigt på morgonen. Det är så mysigt att ligga i soffan på kvällen och se på film med barnen.

Och nu? Ja, jag har fortfarande nattlinne så klart. Har plockat med diskmaskinen, sorterat tvätt och ska strax baka fjärilskakor med Klara. I nattlinne.

DSC06990

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^