Bakar kakor som flyger i luften

7 augusti 2009 19:15 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Inga kommentarer

Eftersom Klara har tjatat om att vi skulle baka kakor med hennes fjärilskakmått letade jag efter en bra kakdeg att kavla och ta ut mått för barnen. Testade vita pepparkakor ur Sju sorters kakor och idag har vi bakat och bakat. Man får väl säga att degen höll ihop bra. Den var liksom seg. Gick inte att kavla supertunt, drog ihop sig när man tog ut måtten och blev väldigt tjocka och bulliga när de gräddades. Smakade inte så värst mycket; som mariekex fast tristare. Men vad gör det. Barnen var nöjda, hade kul och de äter dem.

De flesta kakorna blev sånt som kan flyga i luften. Fjärilar, flygande tefat, raketer, löv. Och så litet bokstäver, blommor, kortsymboler och ett test av det där pepparkaksmåttet med många mått i ett. Hade fått en kommentar att de var svåra att använda, och det är sant. Men jag vill testa med mina vanliga Tant Harriets pepparkakor till jul innan jag dömer ut det.

DSC06996

DSC06997

DSC06996

DSC07005

DSC07006

DSC07007

DSC07008

DSC07009

DSC07011

DSC07012

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^