Tillbringaren Signatur

26 augusti 2009 19:56 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Libby med Femtiotalsjakten hade fyndat en röd Signatur-tillbringare, och när jag kommenterade att jag hade en ljusgul med etiketten kvar undrade hon om jag hade någon bild på den på bloggen. Det verkar jag inte ha, så det var bara att ta fram och fotografera. Jag köpte den för många år sedan, kanske sent 90-tal, på Myrorna vid Adolf Fredriks kyrka i Stockholm om jag minns rätt. Tror att den stod i en monter, så den var nog inte superbillig.

Fantastiskt praktisk är den i alla fall som är utformad så att den får bra plats i dörrfacket i kylskåpet. För att inte tala om snygg. Signatur är så klart formgiven av Sigvard Bernadotte och Acton Björn för Husqvarna borstfabrik. De har verkligen gjort så många geniala plastföremål. Året var 1963 1959.

DSC07403

DSC07404

DSC07405

Dagens kopp: Grön Emma från Gustavsberg

26 augusti 2009 6:56 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

En syster till den bruna varianten av Emma kommer här, en grön Emmakaffekopp. Hittade den också på hyllan med udda kaffekoppar utan fat på Söders antik & kuriosa. Jag tycker nästan att den gröna är finare än den bruna. Ni kan läsa mer om Emma och se hur den bruna dekoren ser ut här, där jag skriver om en tekopp ur min systers köksskåp.

DSC07372

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^