Trolldryck

14 augusti 2009 14:16 | Allmänt | 1 kommentar

Ringde till vårdcentralen här i Öregrund i morse och fick en tid hos doktorn för Viggo klockan 11. Det är inte så långt dit, men för långt för Viggo att gå när han är medtagen av feber och öronvärk. I natt var han alldeles skakig när han vaknade. Tur att jag hade cykeln och cykelkärran med. Doktorn var toppen med barn och resonabel och skrev ut en 5-dagarskur kåvepenin. Jag blandade ut medicinen med pepsi, som Viggo fick dricka med sugrör. Och så skojade vi om att Lord Voldemort hade trollat så att Viggo fick ont i örat, och att medicin- och pepsiblandningen var en trolldryck som häver förtrollningen. Det går trögt, men det går i. Skönt. Nu kommer Viggo vara bra till skolstarten på tisdag.

När det gäller kräftor har jag ingen botten

14 augusti 2009 0:44 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 1 kommentar

Den här bilden visar inte alla kräftor som jag åt i kväll när jag kom tillbaka till Öregrund. Jag åt massor, tills det tog slut. Och mamma hade gjort kantarell- och västerbottenostpaj till. Det var inte fel. Inte heller kan man väl säga att det var fel av Klara att lägga upp allt som hon ville ha på sin tallrik. Kräftor, plättar och vinbär i en småkaksform. Kalasfint, tyckte hon.

DSC07169

DSC07164

Fika på Fågelsången med finfina flickor från förr

14 augusti 2009 0:38 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Kommentering avstängd

Ja, en hel eftermiddag faktiskt med Elisabeth och Teresa. Gamla vänner från gymnasiet. Barnen var kvar hos mina föräldrar i Öregrund och så tog jag bussen in till Uppsala. Först lunch på konserthuset, sedan fika på Fågelsången. För vad ska man göra med sina gamla vänner, om inte att sitta på kondis och fika. Ett riktigt kondis har förstås mockabakelser. Det tog jag. Och ett riktigt Uppsalakondis har förstås studentskor. Det tog Elisabeth. Bussigt av henne, för jag tyckte att det var litet jobbigt att välja bort. Tålmodigt lät hon mig fotografera innan hon åt upp den, för hon vet ju hur jag är.

DSC07151

DSC07159

DSC07157

DSC07161

DSC07152

DSC07145

DSC07143

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^