Studentskor

En klassiker från Ofvandahls konditori i Uppsala. De ser ut litet som mazariner, men innehåller chokladtryffel och har ljusgrön glasyr ovanpå. Satsen är konditorianpassad i storlek, så om man inte ska ha stort kalas kan man gärna göra en mindre sats.

cirka 50 stycken

Mördeg
12,5 dl vetemjöl
500 g smör
6 dl strösocker
3 ägg
0,5 tsk hjorthornssalt

Chokladtryffel
5 dl kaffegrädde
100 g smör
1,5 dl florsocker
650 g mörk choklad

Glasyr
vatten
florsocker
grön karamellfärg

runda små aluminiumformar för engångsbruk

Blanda alla ingredienser till degen. Tryck ut degen i formarna som ett skal. Grädda på plåtar i 200 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna.

Gör under tiden chokladtryffeln. Koka upp grädden, smöret och florsockret. Smält chokladen i den varma smeten och rör tills den är slät.

Fyll formarna med tryffel. Låt stelna i kyl. Glasera med ljusgrön glasyr.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^