Bästa fyndet på länge

20 augusti 2009 22:46 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Tänk en sån tur att jag åkte in till Uppsala en dag förra veckan när jag var i Öregrund, eftersom jag skulle träffa Teresa och Elisabeth. Och tänk sån tur att vi kom att prata om allt som har byggts om och nytt i stan på senare år, för Teresa bor ju i Paris sedan mitten av 90-talet. Så vi tog en promenad, och då upptäckte vi att Frälsningsarmén hade en tillfällig loppis i sina lokaler på St Persgatan. Bland det första jag såg när jag kom in var två vaser som var fina. Jag synade dem och såg att de hade signaturen HB under och att de hade Rörstrandstämpel. Hertha Bengtson! Tänkte väl det. För det är något med hennes sätt att arbeta med reliefmönster, både vad gäller den konstindustriella porslinsproduktionen, i många av hennes serviser som Blå Eld, Rosmarin och Ceylon till exempel, och i det unika handgjorda godset, som den här. Klart att jag slog till och köpte dem. De var lätt värda sina 200 respektive 350 kronor. När jag senare efter viss möda hittade dem på nätet kunde jag konstatera att den lilla vasen såldes för 950 kronor på en nätbutik för antikviteter. Inte för att jag har tänkt sälja dem. Bara känslan av att veta att jag har gjort en bra affär. Nu står de båda två på bordet bredvid mig med blommor från Öregrund. Den lilla måste man ha oasis i för att hålla blommorna på plats. Men bilderna tog jag i Öregrund förra veckan. Om någon känner till vad serien heter och när den tillverkades vill jag gärna veta.

DSC07251

DSC07254

2 kommentarer

  1. Du betalade för mycket…

    Comment by PG — 2011-02-10 12:53 #

  2. DNFTT

    Comment by Magnus Andersson — 2011-02-11 10:24 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^