When You’re Young

14 oktober 2008 22:51 | Allmänt, Bilder, Lyssnar på, Street art | Kommentering avstängd

dsc04377.jpg

dsc04378.jpg

dsc04380.jpg

Synnerligen välartat att klottra Jam i viadukten på väg till Viggos skola. Det lyser i alla fall upp min tillvaro och gör mig på bra humör. Fast det kanske är nåt annat än Wellers The Jam som åsyftas, vad vet jag, för det är ju inte klottrat som man brukar skriva The Jam.

Ibland får man lov att gå ut i solen i alla fall

14 oktober 2008 22:40 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Nu ska jag berätta en hemlighet. Barn dör inte om de inte är ute flera timmar varje dag. Det är viktigt att vara ute för både barn och vuxna, men om man struntar i att gå ut någon enstaka dag för att någon i familjen är sjuk eller för att man bara behöver vara hemma och mysa och slöa så är det bara nyttigt. Barnen är ju ute så många timmar alla dagar på dagis och fritids.

När jag var liten sa min dagmamma att man måste vara ute och leka varje dag. Jag tyckte om att vara ute, i alla fall på våren, sommaren och hösten. Vara ute och cykla var helt okej, och att plocka blommor älskade jag. Men på vintern var det inget kul. När hon sa att jag måste gå ut brukade jag ta min tillflykt till bibblan på Torbjörnstorg. Där fick man sitta ifred och läsa, rita eller lyssna på musik.

Nu när Klara har varit sjuk har vi bara varit inne, och det var skönt, men idag när solen sken tyckte jag att vi skulle ta en promenad till Röbo och leka. Skönt att komma ut och få frisk luft och röra på sig, och så ville jag kolla att Klara var tillräckligt pigg för att gå på dagis imorgon.

dsc04363.jpg

dsc04369.jpg

dsc04371.jpg

dsc04375.jpg

Oktoberros

14 oktober 2008 11:39 | Allmänt, Bilder, Trädgård | Kommentering avstängd

Hela natten har den här rosen från min trädgård doftat så gott. Det kan man tänka på när man blir väckt om och om igen av puffande och knuffande barn som vill ligga tätt intill på varsin sida. Klara sov dessutom med huvudet på min mage flera timmar. Jag hade inte hjärta att flytta på henne. Hon var så fin. Som en oktoberros.

dsc04352.jpg

Mycket bra VAB-dag

14 oktober 2008 1:04 | Allmänt | Kommentering avstängd

Eftersom Klara var sjuk var jag hemma och vabbade, och Viggo fick också stanna hemma. Vi hade det så skönt och mysigt hemma, och dessutom fick jag otroligt mycket gjort utan att barnen gnällde och tyckte att jag inte hade tid för dem. Trots att jag vabbade ägnade jag ett par timmar i omgångar åt att jobba. Nu när mejlen är igång igen efter haveriet är det en del att åtgäda, och det var texter som behövde korrekturläsas och annat. Dessutom städade jag badrummet i källaren, tvättade fyra maskiner tvätt, bäddade rent i alla sängar, sorterade massa saker och slängde (härligt!) och var ute i garaget och letade upp prylar, bland annat fler stringhyllplan.

Klara har inte haft feber idag, men har fortfarande svaga prickar på kroppen och sov flera timmar på eftermiddagen och gick inte att väcka, så hon är inte tillräckligt pigg för att gå på dagis. Vi stannar hemma imorgon också. På kvällen när barnen hade badat eldade vi i öppna spisen. Det är mysigt med hösten.

Salt water taffy

14 oktober 2008 0:42 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 2 kommentarer

Magda har precis varit en månad i Boston och forskat, och hon hade med sig de här kolorna därifrån. Mycket snygga.

dsc04345.jpg

dsc04346.jpg

Stalinkyckling

14 oktober 2008 0:38 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Kommentering avstängd

När vi var i Helsingfors i somras med Dante och Magda och gick på så många bra restauranger pratade vi om att vi borde laga mat ihop oftare. I söndags var Dante och Magda här, och vi lagade söndagsmiddag tillsammans.

Först en förrätt med kokta rödbetor, rosa flingsalt och en röra av creme fraiche, philadelphiaost, pepparrot och rökt lax.

dsc04338.jpg

Och så stalinkyckling, som vi kallar det i min familj, eftersom det påstås ha varit Stalins favoriträtt. Låt er inte avskräckas av kopplingen till Stalin. Den är otroligt god. Receptet hittar ni här.

dsc04340.jpg

dsc04341.jpg

Sjuka Klara sov när vi satte oss till bords, men vaknade sen och kom ut till oss.

dsc04343.jpg

Sedan planerade vi konserthösten. Det finns så många konserter att gå på.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^