Filmreferenser till mat

2 oktober 2008 20:03 | Allmänt, Ätbart, Tittar på | 1 kommentar

Vilka cineaster mina barn är som associerar maten till film hela tiden. Förra veckan sa Viggo att kebabtallriken såg ut som en sophög i Wall-E, idag sa han att plättarna såg ut som den sandiga marken i Star Wars och för ett tag sedan sa Klara att kycklingskinnet såg ut som Jabba the Hutt.

dsc04264.jpg

Skön dag

2 oktober 2008 19:46 | Allmänt, Lyssnar på | 1 kommentar

Att vara hemma och vabba när det inte är massa kräk och hosta är verkligen mysigt. Klara har varit litet hängig periodvis, och sov ett tag på dagen, men annars mest glad.

Bland annat har jag rensat ut kläder, namnmärkt ett berg av barnkläder som jag köpte begagnat på klädmarknaden förra helgen, byggt duplo och lego, tvättat, stekt plättar och pannkakor, plockat upp skärvorna av krossad Blå Eld-tallrik, tröstat, laddat över massa skivor på datorn, lyssnat på P1, lyssnat på Bob Dylan’s ”Tell Tale Signs”, diskuterat huruvida det är okej att gå ut och sparka sparkcykel i sandaler och gett med mig om det efter att Klara gav med sig och tog på överdragsbyxor och jacka, druckit massa te och bakat äppelpaj.

Hoppa tre kilometer

2 oktober 2008 8:30 | Allmänt | Kommentering avstängd

Klara har varit febrig, och igår var Bo hemma och vabbade. Då fick Viggo gå i skolan, för de skulle på utflykt. Idag är det jag som vabbar och Klara är pigg, men man ska ju vara hemma feberfri dag. Viggo får också vara hemma. Man får passa på sista året som han inte har skolplikt. Han ville hellre vara hemma och jag tycker att det är skönt att ha honom hemma. Framför allt att slippa ta med Klara och cykla iväg för att lämna och hämta honom.

Nu slappar vi hemma istället i nattlinne och pyjamas. Eller slappar och slappar. Klara är pigg och glad och hoppar från fåtöljen och säger att hon är en fågel. Jag hoppar tre kilometer, mamma, jättelångt! Nyss satt hon i soffan och trädde spelpjäser till ett tärningsspel på sina små tår och sa att hon hade robotfötter.

I natt när hon vaknade till och kom intassande och lade sig bredvid mig sa hon med ett soligt leende, imorgon ska vi baka äppelpaj och bullar och leka.

Så ter sig livet på Kadettgatan 3 och vi har det fint.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^