Luxuslampan med ny Stig Lindberg-skärm

5 oktober 2008 23:35 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Efter min mormor ärvde jag för elva år sedan en taklampa i Luxusserien, formgiven av Uno och Östen Kristiansson. Luxuslamporna från sent 50-tal och tidigt 60-tal har teakdetaljer och vita glaskupor. En annan detalj som är typisk för Luxuslamporna är att sladden inte går inne i lampan, utan ligger synlig i ett spår i teaken. Så fina!

dsc04301.jpg

I somras när jag var hos mina föräldrar i Öregrund hittade jag en golvlampa i samma serie på en loppis. Den var i fint skick och med fungerande el. Det enda var att den hade en lampskärm med fult gammelrosa tyg som inte alls passade till. Jag vet inte om själva stommen till lampskärmen är original, men den är definitivt rätt i tid i alla fall, och passar till foten.

Nu har jag sytt en ny skärm i fina linnetyget Melodi av Stig Lindberg. Jag är så nöjd.

dsc04295.jpg

dsc04299.jpg

På bralistan idag

5 oktober 2008 23:16 | Allmänt, Ätbart | Kommentering avstängd

Det var skönt med ett långt och varmt bad i badkaret, ifred.

Viggo och jag spelade Lego Star Wars på xboxen. (Min mamma säger att krig inte är bra när Viggo snackar om Star Wars, men det här är faktiskt bara i rymden och på låtsas.)

Jag har fixat i ordning lampskärmen till fina Luxuslampan.

Jag vann en Traderaauktion med en Stringhylla. Jag har varit på jakt efter fler stringhyllor till vardagsrummet ett tag, men inte hittat några på antikaffärer och loppisar i Uppsala. På Tradera säljs ju massor, men i fel ändar av landet. Nu var det en säljare från Uppsala, som visade sig bo bara några kvarter härifrån och erbjöd sig att leverera den hos oss!

Till middag lagade jag en riktigt god osso buco med saffransris till. Långkok är höstmat, och blir så otroligt gott.

Ett långt samtal med en fin vän, och på lördag kommer hon hit och hälsar på.

I sällskap av sweet Marvin

5 oktober 2008 9:29 | Allmänt, Lyssnar på | Kommentering avstängd

När hösten ruskar ute stannar jag helst inne. Jag kan inte komma på varför jag skulle gå ut en dag som denna. Med sweet Marvin Gaye och en kanna te startar jag dagen. Redan har jag hunnit sortera och vika ren tvätt, köra en maskin disk och rengöra datorn. Har en känsla i halsen av att det är sjukdom på gång. Varför skulle jag slippa undan? Tittar på de djupröda rosorna och den gräddvita fresian med draging åt grönt. Nu ska jag försöka ta mig förbi Wall-E-världen som Viggo och Klara bygger i duplo i hallen och tappa upp ett varmt bad åt mig. Världen blir litet mjukare och snällare av Marvin. Godmorgon.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^