Kommer hem

7 oktober 2008 23:43 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

På tåget hem, 18.41-tåget alla kvällar. Somnar för det mesta en stund innan vi är framme i Uppsala 19.20. Mörkt nu på kvällarna när jag cyklar hem på cykelvägen längs med järnvägen, under viadukten, över bron, förbi Stor-Mattis gamla lägenhet, tänker på det varje gång, genom gamla villakvarteren i Svartbäcken, passerar Salong Kjell med gamla kondomautomaten som hänger kvar trots att den inte fyllts på på decennier, förbi fina arbetarlängorna på Swedenborgsgatan, uppför galgbacken, över Svartbäcksgatan, genom mörka parken, Tunagatan med allén av rönnar sista biten genom Bärby Hage. Skönt att jag har fixat bra cykellysen äntligen som fungerar.

In på gräsmattan. Parkerar cykeln i cykelstället. Flyttar cykelkärran från Bos cykel till min inför morgonen. Mörkt och kallt om händerna. Tar pick och pack och stänger av iPoden.

Uppför trappan, in genom dörren. Klara som ropar nerifrån källaren Hej mamma där uppe, och kommer uppför trappan i nattlinne. Prickiga marimekkonattlinnet som jag hade när jag var liten och som är så slitet men skönt. Hej Klara där nere, ropar jag. Vi kramas och hon kryper upp i mitt knä och vi pratar om hur det har varit på dagis. Klockan är nästan åtta och man måste gå och lägga sig. Bara sitta en stund till och prata och kramas.

dsc04303.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^