När de springer över bron

4 oktober 2008 23:31 | Allmänt, Bilder, Lyssnar på, Tittar på | 1 kommentar

Efter att ha sett klart Jules et Jim letar jag efter filmklipp på youtube. Jag älskar scenen där Catherine klär ut sig till man och springer i kapp över bron med Jules och Jim. Hur hon tjuvstartar, hur hon andas, hur hon skrattar, hur hon vinner. Jeanne Moreau är så cool och snygg i den scenen. I ett par års tid har jag letat efter en filmaffisch med just den scenen.

Och så blir jag glad av att höra Jeanne Moreau sjunga den här:

Min kompis Maria L brukade sjunga den för mig när vi gick vår vanliga loppisrunda i Uppsala under tidigt 90-tal. Den och Vita vinter, hej och La vie en rose. Snart ska vi ses och gå en loppisrunda igen.

Och det var just under tidigt 90-tal som jag såg Jules et Jim på filmstudion, och alla andra franska nya vågen-filmer. Jag fick några av dem i födelsedagspresent, så nu återser jag dem. Nu ska jag nog se A bout de souffle (Till sista andetaget) med snygga Jean Seberg. Allting var så snyggt på 60-talet.

dsc04291.jpg

Inte som planerat, men bra ändå

4 oktober 2008 20:17 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Kommentering avstängd

Enda planen för helgen var att gå på loppisen på Vaksala torg idag, men så ringde Erik igår kväll och undrade om vi inte ville komma och hälsa på i Mellösa. Klart vi ville, och jag lovade baka kanelbullar och ta med. Men så rinde Erik på morgonen och hade ont i halsen, så det blev ingen tur till Sörmland.

Bullarna var jag redan igång med, så jag ringde Magnus och Maria och frågade om de inte ville komma och hjälpa oss att äta upp bullarna senare. Jo då, och Magnus mamma och moster var på besök, så de fick också följa med.

Dante och Magda försökte jag också bjuda över, men Magda hade precis kommit hem från USA och skulle sova. Prata fick jag i alla fall med henne. Roligt att hon är hemma igen! Nu kan vi planera konserthösten.

Men först var vi ner en sväng på Vaksala torg och kollade in loppisen. Jag köpte en fin väckarklocka och blommor. Klara kollade även in fontänen.

dsc04274.jpg

Sedan avslutades eftermiddagen med bullar och biscotti.

dsc04279.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^