Och litet prickig

12 oktober 2008 15:30 | Allmänt | 3 kommentarer

Men nu upptäckte jag att Klara har fått svaga röda prickar över mage, rygg, armar och ben. Säkert ingen farlig och jobbig sjukdom. Vattkoppor har hon ju haft och Röda hund är hon vaccinerad mot. Hon har inte hosta och snuva, så det är väl Tredagarsfeber eller Femte sjukan. Hon är inte sjukare än att hon bygger duplo.

Litet sjuk

12 oktober 2008 14:20 | Allmänt | Kommentering avstängd

Just när vi hade ätit middag och Anna och Evelina skulle åka igår upptäckte jag att Klara hade feber. Hon har inga andra sjukdomssymptom, men natten var rätt jobbig, för hon vaknade många gånger. Det är inte så kul att sova på en madrass på vardagsrumsgolvet och bli väckt hela tiden för att hämta vatten, för att klappa litet grand, för att ge mera panodil, för att prata lugnt och säga att vi inte ska läsa saga halvtre på natten. Vi sov i alla fall en stund till på förmiddagen. Det var skönt, så slipper jag känna mig som en trasa. Klara är hängig, men stoppade i sig rätt många plättar till lunch. Just nu ligger hon i soffan och tittar på Bamse. Jag planerar söndagmiddagen. Dante och Magda kommer hit och äter med oss.

dsc04336.jpg

Viktiga saker som man kan hitta i ett påslakan

12 oktober 2008 1:42 | Allmänt | Kommentering avstängd

En morgon tidigare i veckan letade Klara efter en borttappad Pippi. Kling och Klang och Tommy och Annika hittade vi, så det var ordning och reda minsann, men inte Pippi. I förmiddags när jag bäddade kände jag något som låg och skramlade längst ner i påslakanet. Det var Pippi och Library Lovers-ceratet. Vid närmare eftertanke kom Klara på att hon hade gömt sina skatter där i påslakanet. Man kan stoppa undan pengar i madrassen och annat värdefullt i påslakanet.

dsc04319.jpg

Klara blev överlycklig och lekte sedan med Pippi, ceratet, Kling och Klang och Tommy och Annika.

Däremot har jag fortfarande inte hittat kokboken Vinterns goda. Jag har letat sedan i morse. Irriterande.

Kommunikationshinder

12 oktober 2008 1:38 | Allmänt | Kommentering avstängd

Kanaler att kommunicera med mig som inte fungerar sedan ett par dagar – att mejla på iogt.se-adressen och vår fasta telefon hemma. Ovisst hur länge det fortsätter att vara så, så välj något annat.

Lördagens väsentligheter

12 oktober 2008 1:36 | Allmänt, Ätbart, Trädgård | Kommentering avstängd

Tog ett långt och varmt bad.

Lyssnade på P1.

Bakade mjuk pepparkaka.

Var ut en sväng i trädgården och plockade en oktoberbukett blommor. Ringblommorna vid husväggen har klarat sig trots frost i början av veckan och floxen är så fin. Det blev även röd mangold och rödbetsblad i buketten. Fin kontrast!

dsc04332.jpg

Anna Frej och Evelina var här och vi fikade och jag lagade Boeuf Bourguignon.

Jag ägnade kanske en timme åt att polisha teakmöbler och dörrar. De blir så fina när man bemödar sig om det.

Livets väsentligheter

12 oktober 2008 1:33 | Allmänt, Ätbart, Formgivning och arkitektur, Lyssnar på | Kommentering avstängd

Om fredagen började uruselt och på tok så blev den faktiskt bättre, och till sist så där bra som det ska vara. Riktigt toppen. För efter jobbet åkte jag till Odenplan för att möta Maria L, och så gick vi i antikaffärer på Upplandsgatan. Det var så där trevligt som det brukade vara på våra många och långa loppisrundor när vi var studenter. Maria och jag är precis lika insnöade på 50-tal och porslin och går igång på samma prylar. Vi behöver inte ens förklara för varann om vi visar upp ett underbart fynd, vi förstår direkt. Men klart att vi pratar och pratar ändå om alla finfina saker, som en fors. Inne på Bacchus antik stod vi säkert 40 minuter vid porslinet och tittade på saker och diskuterade vilka koppar vi ville ha, vilken modell av Bersåkoppar som egentligen är den finaste (den raka så klart) att man aldrig kan ha nog många vaser i olika modeller och att smöraskar med porslinslock är så användbara till mycket. Och det finaste fina där var ändå äggkopparna i Stig Lindbergs Pyntaserie, med en flundra på ena sidan och ett plommon på det andra. Underbara!

Så promenerade vi neråt stan och Maria fick vara smakråd om vilken Elvinejacka jag ska köpa. Den här lutar det åt. Fast om jag hade obegränsat med pengar skulle jag vilja ha nästan alla Elvinejackor. Det är så snygga detaljer. Jag är svag för grova och väl synliga blixtlås.

Middag åt vi på Restaurangen och fortsatte prata om livets väsentligheter. Gott och trevligt var det. Själv valde jag Pimiento – ”Fritters” krabba, mojo rojo, Kapris – ”Anglais” anklever, rökt anka, betor, Ras el Hanout – ”Pastilla” lamm, myntayoghurt, Stjärnanis – ”Crème brûlée” citrussallad och Kaffe – ”Lollipop” choklad, körsbär, kaffeglass. När vi sedan flyttade oss till loungen var Andres Lokko där och spelade musik, och då kan det ju inte bli fel. Verkligen bra avslutning på kvällen.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^