Livets väsentligheter

12 oktober 2008 1:33 | Allmänt, Ätbart, Formgivning och arkitektur, Lyssnar på | Inga kommentarer

Om fredagen började uruselt och på tok så blev den faktiskt bättre, och till sist så där bra som det ska vara. Riktigt toppen. För efter jobbet åkte jag till Odenplan för att möta Maria L, och så gick vi i antikaffärer på Upplandsgatan. Det var så där trevligt som det brukade vara på våra många och långa loppisrundor när vi var studenter. Maria och jag är precis lika insnöade på 50-tal och porslin och går igång på samma prylar. Vi behöver inte ens förklara för varann om vi visar upp ett underbart fynd, vi förstår direkt. Men klart att vi pratar och pratar ändå om alla finfina saker, som en fors. Inne på Bacchus antik stod vi säkert 40 minuter vid porslinet och tittade på saker och diskuterade vilka koppar vi ville ha, vilken modell av Bersåkoppar som egentligen är den finaste (den raka så klart) att man aldrig kan ha nog många vaser i olika modeller och att smöraskar med porslinslock är så användbara till mycket. Och det finaste fina där var ändå äggkopparna i Stig Lindbergs Pyntaserie, med en flundra på ena sidan och ett plommon på det andra. Underbara!

Så promenerade vi neråt stan och Maria fick vara smakråd om vilken Elvinejacka jag ska köpa. Den här lutar det åt. Fast om jag hade obegränsat med pengar skulle jag vilja ha nästan alla Elvinejackor. Det är så snygga detaljer. Jag är svag för grova och väl synliga blixtlås.

Middag åt vi på Restaurangen och fortsatte prata om livets väsentligheter. Gott och trevligt var det. Själv valde jag Pimiento – ”Fritters” krabba, mojo rojo, Kapris – ”Anglais” anklever, rökt anka, betor, Ras el Hanout – ”Pastilla” lamm, myntayoghurt, Stjärnanis – ”Crème brûlée” citrussallad och Kaffe – ”Lollipop” choklad, körsbär, kaffeglass. När vi sedan flyttade oss till loungen var Andres Lokko där och spelade musik, och då kan det ju inte bli fel. Verkligen bra avslutning på kvällen.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^