Stalinkyckling

Nej, den här rätten heter inte stalinkyckling på riktigt, men vi kallar den så i familjen för att den påstås ha varit Stalins favoriträtt. Den heter Tjachochbili, och är en av Georgiens nationalrätter.

(4 personer)

1 kyckling
3 msk smör
1 gul lök
1 1/4 dl hönsbuljong
2 msk tomatpuré
1 msk vinäger
1 1/4 dl madeira, portvin eller sherry (men jag tar vitt matlagningsvin)
1 lagerblad
salt
nymalen svartpeppar
citronskivor
finklippt persilja

Dela kycklingen i portionsbitar. Smält smöret i en stor, tjockbottnad gryta. Lägg i kycklingbitarna och stek dem hastigt gyllenbruna runt om. Hacka löken och lägg i den också och stek försiktigt så den blir genomskinlig. Rör om ofta. Häll på buljong, tomatpuré, vinäger, matlagningsvin, lagerblad, salt och peppar och koka upp. Sjud under lock i cirka 45 minuter. Häll på mera buljong om det behövs. Strö på hackad persilja och lägg på citronskivor när grytan är klar. Servera med kokt ris eller en rispilaff.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^