DV Man

13 september 2006 22:49 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Bläddrar i nya magasinet DV Man, som handlar om mode för män. Har ju skrivit förut om att det är dåligt med bra herrmodetidningar, men det här ser bra ut. Har bara hunnit bläddra, men Andres Lokko skriver om den brittiska stilens tidlöshet och har intervjuat Morrissey om stil. Gillar även upplägget med stilikonsidorna: Kurt Cobain, Andy Warhol, Johnny Cash, , The Clash och Hertigen av Windsor.

Vill ha!

13 september 2006 22:37 | Allmänt | 1 kommentar

Boken om chokladpraliner fick mig och Bo att söka efter gjutformar för praliner. Kolla vad vi hittade! De har ju massor av bra tillbehör. Naturligtvis säljer de bara till företag. Så nu tänkte jag att någon kompis som har företag kanske kunde vara bulvan åt mig. Då kan det hända att det blir väldigt läckra praliner i kongresskaféet nästa sommar, och det vill vi ju. Mathias till exempel. Sysslar inte din firma med grafisk form och pralintillverkning?

37 år

13 september 2006 22:26 | Allmänt, Bilder | 10 kommentarer

Jaha, idag är det min födelsedag, och jag fyller 37 år. Inget paket fick jag på morgonen, för Bo har beställt något på Internet för flera veckor sedan, som inte hunnit fram. Har ingen aning om vad det är, men han säger att det är från ett annat europeiskt land och att jag kommer att bli jätteglad. Så jag är ju litet nyfiken. Men det blev i alla fall födelsedagsfrukost med smörgåstårta hemma, och inte som det brukar vara macka och juice på tåget. Bo var hemma med Klara idag, och jag lämnade Viggo på dagis på vägen till tåget. Klara har fortfarande varit hängig idag, men inte haft feber. Jag stannar hemma med henne imorgon.

På tåget ringde Matti och gratulerade, och när jag kom till jobbet låg ett paket på mitt skrivbord. Det var en bok om choklad, med betoning på pralintillverkning, som jag fick av mina snälla arbetskompisar Lydia, Anton, Annica och Åsa. Jag tror att det fanns en viss baktanke. De förväntar sig nog att jag ska bjuda på praliner på något tisdagsmöte, och det är klart jag ska. Under dagen fick jag sedan flera trevliga gratulationsmejl, telefonsamtal, sms och vykort. Allra mest värmde nog det långa mejlet från min kompis Helena, som jag har känt sedan vi var sju år. Vi gick i samma klass hela grundskolan och gymnasiet. Helena bor i Skåne sedan flera år, och tyvärr träffas vi alldeles för sällan.

Det var naturligtvis massor att ta itu med eftersom jag har vabbat i två dagar, och jag hann väl med det mest akuta. Fick ett bisarrt samtal från en 92-årig kvinna från Skåne, som talade rikssvenska, som talade länge och omständligt innan hon kom till saken. Hon hade skrivit en bok som hon ville ge ut, som ”skildrade hur det var att växa upp på landet för en vanlig flicka, men inte en statare eller så, bara vanlig”, och hon visste inte riktigt vart hon hade kommit. Hon hade en lista på bokförlag som hon ringde till. Jag förklarade att IOGT-NTO har ett bokförlag, men att hon kommit till fel person och att Sober Förlag nog inte ger ut den typen av böcker nu för tiden i alla fall. Men hon fick rätt namn och nummer, så får hon försöka i alla fall. Fast annars skulle jag nog gärna jobba på bokförlag någon gång, även om Lydia som har gjort det säger att det var trist.

På vägen hem från tåget var jag in på Polarn o Pyret och köpte varsin fin landskapströja i retrostil till Klara och Viggo. De ska få dem på Viggos födelsedag.

landskapstroja

Till middag blev det renskavsgryta med trattkantareller och färskpotatis och hemmagjord pickles till det. Viggo tyckte det var dålig mat, men Klara gillade det förstås. Enligt 4-veckorschemat för middagar som Bo har gjort skulle vi äta pölsa, och visserligen hör jag till dem som faktiskt tycker att pölsa är gott, men det kändes inte som festlig födelsedagsmat.

Barnen somnade ok tid, och sedan har jag och Bo ätit god Ben & Jerry-glass: Dublin Mudslide.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^