Dagistjejen Klara

4 september 2006 22:39 | Allmänt, Läser | Kommentering avstängd

När jag kom till dagis för att hämta Klara och Viggo, var Klara inte glad, men personalen sa att hon hade varit glad nästan hela dagen, och att det märktes att hon var en glad tjej. Hon kände väl på sig att det var dags för hämtning, och undrade varför jag inte kom. Vi klädde på oss och jag trampade hem med barnen i cykelkärran. Tungt var det när det blåste motvind.

Hemma var vi ute i trädgården ett tag, och jag tog in litet morötter till middagen. Klara åt plommon och ville sticka iväg ut på gatan hela tiden. Så gick vi in, och jag satte igång med köksbestyren. Eftersom jag bara skulle värma färdiga köttbullar och göra pulverpotatismos till middag tänkte jag vara duktig och göra en äppelpaj. Vill så gärna hinna göra trevliga och mysiga saker. Viggo satte sig och spelade muminspelet och Klara var med mig i köket. Hon drog fram pallen till köksbänken och klättrade upp och pillade på allt hon kom åt. Hon var nöjd. Plötsligt hade hon fått tag i en förpackning post-it-lappar, den smala varianten som man har som bokmärken. Gissa hur många sekunder det tar att dra loss alla, en och en. Jättekul. Medan vattnet till potatismoset kokade upp i vattenkokaren och köttbullarna var i mikron gick jag ut för att hämta en grej i vardagsrummet. Viggo var också i köket. Plötsligt ropade han ”mamma, Klara är busig”. Jag rusade ut i köket, och Klara hade skjutit fram en stol till den andra köksbänken och hällt ut massor av potatismospulver över spisen, stolen och sig själv. Hon stod och slickade pulver från ryggstödet. Bara att sätta igång att totalsanera.

Efter middagen blev det totalsanering av Klara i badkaret, för hon hade kladdat rätt bra även med det färdiga potatismoset. När barnen tittade på Bolibompa trodde jag att de skulle somna, men efter ett tag sprang de fram och tillbaka och skrattade. En säker indikation på att de är skittrötta och gör allt för att kämpa emot. Nåväl. Halvåtta tog vi varsitt barn och gick och lade dem. Jag läste för Viggo. Ikväll blev det Pernilla Stalfelts Bajsboken, Grete Janus Hertz Lisas och Lenas födelsedag och Betty Yurdins Det sitter en tiger i tekannan. Viggo skrattade hejdlöst åt Bajsboken. Kvart över åtta smög jag ut från en sovande Viggo, och då hade Bo redan fått Klara att somna. En alldeles vanlig eftermiddag/kväll med barnen.

Pinsamheter från 80-talet

4 september 2006 0:00 | Allmänt, Tittar på | 1 kommentar

Ikväll visade de filmen G på TV. Jag satt och såg hela filmen, och tyckte den var otroligt pinsam. Men när den var ny 1983 tyckte jag att den var fantastiskt bra. Då var jag 14 år, och man kan ju ändra sig. Annars har jag sett en hel del amerikanska 80-tals-ungdomsfilmer senaste året, och slagits av att de faktiskt var riktigt bra. En höjdare är till exempel Breakfast Club från 1995. Det tyckte jag då, och det tycker jag nu. Den har jag sett många gånger. Och faktum är att jag nu tycker att Dirty Dancing från 1987 är riktigt kul. Det tyckte jag inte då i gymnasiet. Då var jag alldeles för seriös och tyckte att det var en pinsamt dålig film. Så det kan gå.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^