Framsteg och smällar

20 september 2006 23:52 | Allmänt | Kommentering avstängd

För det mesta går det riktigt bra för Klara på dagis nu. Hon leker och är nöjd, men kan bli väldigt svartsjuk när andra barn sitter i knät på personalen. I morse grinade hon bara i 20 sekunder när Bo lämnade henne. Sen var det bra. Den här veckan är Klara för övrigt dukningsvärd. Alla barnen turas om varsin vecka att hjälpa till att duka till lunch, och Klara som är minst också. Och så fick hon åka på serveringsvagnen.

Klara har även gjort stora framsteg med språkutvecklingen senaste veckorna. Hon kan fler och fler ord, och härmar oss hela tiden. Det är så roligt när man kan kommunicera bättre och när hon kan tala om vad hon vill.

Var på föräldramöte på Klaras avdelning igår, och det är vettig personal. Överhuvud taget all personal på alla avdelningar på dagiset som jag har haft kontakt med verkar bra. Skönt. Och förskolechefen är toppen, det jag har haft med honom att göra. På Viggos gamla dagis var det en urusel chef, som man aldrig fick någon kontakt med. Men den här chefen känner alla barnen och känner igen föräldrarna. I måndags morse när jag kom cyklande med barnen i cykelkärran över grusplanen vid dagis mötte jag honom, och han ropade ”är det tungt”, eller nåt sånt. Jag svarade att det var litet tungt på gruset, men då sa han att han mera menade det allmänna läget just denna morgon. Och det var ju särskilt tungt och grått efter det valresultatet.

Viggo åkte på en riktig smäll på dagis igår. Han hade sprungit rätt in i en annan kille och slagit i kindbenet så han hade en lila bula. Viggo hade gjort sig illa, men inte den andra killen. Han är litet öm, men det är inte så farligt.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^