Min rockstar-brorsa

8 september 2006 12:31 | Allmänt, Bilder, Foton från förr, Lyssnar på | 6 kommentarer

Min lillebror Matti är ju värsta coola. Han ska på turné med Mando Diao. Han spelar i ett band med Gabriel Munck, och de ska vara förband åt Mando Diao på turnén. Matti gör även egen musik, och den kan ni lyssna på här. På dagarna när han inte är rockstar jobbar han som barnpsykolog på BUP i Vällingby. Han är bra, min bror. Här får ni se ett kort på oss taget i augusti 1980, när Matti skulle börja skolan. Jag var nästan 11 år.

juniskar_ar_toppen

Bycc upp ditt ord förråb

8 september 2006 12:23 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Jag sitter i Våra Gårdars förbundsstyrelse, och har arbetat en del med att ta fram en grafisk profil för organisationen. I det arbetet har vi engagerat min kollega Anton, som är grafisk formgivare. Han gjorde en justering av logotypen, som är i typsnittet Antique Olive, eftersom det i den ursprungliga logotypen var förvrängt. Anton har bland annat justerat den så att den använder typsittet som det ska se ut. Det innebär att G inte har ett streck som går in i bokstaven. Detta var det vissa som inte gillade när vi presenterade den grafiska profilen, och som hävdade att folk skulle läsa Våra Cårdar. Det tyckte inte vi. Den alltid lika hjälpsamme Magnus Andersson mejlade mig en bild av en enkrona, och undrade om folk läste Carl Custaf också.

enkrona

Nu hittade Bo den här auktionen på Tradera, med en bok som använder samma typ av G på framsidan. Det verkar som den mannen skulle behöva behålla sin bok istället.

Ljuvligt skönt att sitta hemma och jobba

8 september 2006 12:17 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Idag sitter jag hemma och jobbar, och tar mig friheten att lunchblogga litet, i brist på lunchsällskap. Lämnade barnen hemma hos mina föräldrar i morse, och så kommer de hit lagom till middag ikväll. Det är så ljuvligt skönt att sitta ensam hemma och jobba. Inga som kommer och stör som på jobbet. Inga barn som klänger på mig. Sitter i soffan med datorn på soffbordet. Brygger te i kanna. Det gör jag sällan annars sen jag fick barn. Bara när vi har gäster. Men det är ju mycket trevligare att brygga i kanna än i koppen. Själva proceduren har ett egenvärde. Mummablandning och jubileumsblandning. Och så dricker jag ur en Blå Eld-kopp. Den ultimata formen på en tekopp.

blaeld

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^