Hängig Klara

10 september 2006 23:12 | Allmänt | Kommentering avstängd

Idag har Klara varit hängig. Hon har snuva och ganska hög feber. Men medan hon sov middag hann jag baka persiskt bröd och maränger. Dante och Magda kom och hälsade på och käkade middag med oss. Det blev persisk mat, och till efterrätt hemmagjorda mockabakelser. Och Inger och Bengt var förbi med en kasse äpplen från Storvreta. Imorgon stannar jag hemma med Klara.

Vad är kultur?

10 september 2006 23:04 | Allmänt | Kommentering avstängd

Igår var det Kulturnatten här i Uppsala. När Bo cyklade ner på stan efter lunchen för att gå ett ärende mötte han ett gäng medelålders vuxna som gick och bar på en massa öl. Varför ska man hälla i sig massor av öl mitt på dan, eller för den delen vilken tid som helst på dygnet? Är det ok för att det är Kulturnatten? Jag trodde kultur handlade om något annat.

På kvällen ställde jag upp och jobbade på Kafé Mumrik 18.00-20.00. IOGT-NTO och NBV hade kulturaktiviteter på Drabanten hela dagen och kvällen. När jag cyklade hem vid åttatiden hade det börjat skymma, och jag är inte säker på om baklyset funkar. Det går inte att se själv från cykeln när man har barnsadel. När jag kom ut ur viadukten vid polishuset kom en stor klunga poliser i backen, på väg in mot stan. Framför mig cyklade en kille utan lyse. När han såg poliserna tvärvände han. Poliserna garvade. Inte för att det är oviktigt med cykellysen, men de hade nog viktigare saker att göra den här kvällen. Som att ta hand om fulla vuxna som ställer till en massa skit. För alkoholen är ett vuxenproblem, och inte fan är det kultur.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^