I startgroparna för kongresskaféet

16 september 2006 23:33 | Allmänt | 6 kommentarer

Idag hade vi första mötet med kongresskafékommittén här hemma hos mig. I kommittén ingår, förutom jag, Fia Sundnäs, Elin Bäckström, Camilla Berner och Anita Porjebäck. Fia hade varit på Katte och fotograferat lokalerna ur olika vinklar, och vi diskuterade bland annat koncept, som är det allra roligaste. Jag har funderat mer när jag gick i köket och stökade på kvällen, och jag tror att det kan bli riktigt bra. Vi har höga ambitioner.

Glassmaskinen invigd

16 september 2006 23:20 | Allmänt | 1 kommentar

Nu har vi gjort chokladglass i glassmaskinen. Den glassen var helt makalöst god.

Populär

16 september 2006 23:16 | Allmänt | Kommentering avstängd

Just nu ligger min besöksstatistik på exakt 100 unika besökare per dag. Jag har brukat ligga runt 70-80.

För övrigt blev jag kontaktad av en Uppsalaprofessor som håller på att skriva en artikel om nobelfirande i en antologi om julfirande och andra decemberhögtider, som ska ges ut av SOFI, Språk och folkminnesinstitutet. Hon ville citera vad jag skrivit om vår tradition med nobelmiddag framför teven. Så min blogg har även ett etnologiskt intresse.

Middag hos Malin

16 september 2006 8:36 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Igår kväll stannade jag i Stockholm och var på middag hos Malin i Årsta med Helén och Elisabeth. Det var verkligen trevligt på alla sätt. Det är inte så ofta man blir serverad soppa ur skålar gjorda av värdinnan, men det blev vi. Malin har gått Konstfacks glas- och keramiklinje. Tyvärr blev det inet foto av skålarna, men väl av porslin gjort av Lindberg och Percy, och det är ju nästan lika bra.

tekanna

Värt att vänta på

16 september 2006 8:05 | Allmänt, Bilder | 7 kommentarer

Jag förstår att ni alla är otroligt nyfikna och har gått och klurat på vad det är för födelsedagspresent som Bo har beställt åt mig, och som inte kom fram i tid. För det har jag gjort, och det är inte utan att jag har varit litet orolig att jag inte skulle bli så där superglad när det är så upptrissade förväntningar. Men det blev jag. Det var nämligen en stor och mycket avancerad glassmaskin av märket Gaggia. Och jag hade verkligen ingen aning, trots att vi har pratat om att skaffa en ny glassmaskin. För många år sedan fick jag en glassmaskin av några kompisar, bland annat Erik och Paula. Den är inte elektrisk, utan man vevar för hand, och när man har gjort en omgång glass tar det många timmar innan skålen är fryst så man kan göra en ny sats. Den har varit bra, och vi har använt den mycket. Senast i sommar gjorde vi svartvinbärsyoughurtglass. Men den här Gaggiamaskinen har ingen del som ska stoppas i frysen, utan på 5 minuter är den färdig att använda när man stoppar i kontakten och startar den. Och det är extraskålar med, så i princip kan man göra glass på löpande band. Ni som känner mig och Bo vet att även om det ofta blir sådant som fiskpinnar och pulverpotatismos till vardags ägnar vi oss gärna åt matlaging av den högre skolan när vi har tid och möjlighet.

glassmaskinen

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^