Värt att vänta på

16 september 2006 8:05 | Allmänt, Bilder | 7 kommentarer

Jag förstår att ni alla är otroligt nyfikna och har gått och klurat på vad det är för födelsedagspresent som Bo har beställt åt mig, och som inte kom fram i tid. För det har jag gjort, och det är inte utan att jag har varit litet orolig att jag inte skulle bli så där superglad när det är så upptrissade förväntningar. Men det blev jag. Det var nämligen en stor och mycket avancerad glassmaskin av märket Gaggia. Och jag hade verkligen ingen aning, trots att vi har pratat om att skaffa en ny glassmaskin. För många år sedan fick jag en glassmaskin av några kompisar, bland annat Erik och Paula. Den är inte elektrisk, utan man vevar för hand, och när man har gjort en omgång glass tar det många timmar innan skålen är fryst så man kan göra en ny sats. Den har varit bra, och vi har använt den mycket. Senast i sommar gjorde vi svartvinbärsyoughurtglass. Men den här Gaggiamaskinen har ingen del som ska stoppas i frysen, utan på 5 minuter är den färdig att använda när man stoppar i kontakten och startar den. Och det är extraskålar med, så i princip kan man göra glass på löpande band. Ni som känner mig och Bo vet att även om det ofta blir sådant som fiskpinnar och pulverpotatismos till vardags ägnar vi oss gärna åt matlaging av den högre skolan när vi har tid och möjlighet.

glassmaskinen

7 kommentarer

 1. Vilken tur! =) Då får jag se framemot en bloggrecension sedan också.

  Comment by Lydia — 2006-09-16 9:25 #

 2. Verkligen kul! Grattis! Då får du demonstrera den nästa söndag på födelsedagsfesten.

  Comment by Birgitta Dahl — 2006-09-16 10:04 #

 3. Grattis. Den ska bli rolig att få se och få ett smakprov på söndag, kanske?

  Comment by Kristina Strömberg — 2006-09-16 12:08 #

 4. När kan jag komma och smaka?

  Comment by Åsa — 2006-09-16 18:21 #

 5. Till Åsa: Det kanske är dags igen att ni kommer hit en eftermiddag på fikabuffé med chokladpraliner och glass!

  Comment by Kerstin — 2006-09-16 22:54 #

 6. Det vattnas i munnen, en vacker dag tar jag mig samman och tar med familjen och hälsar på. Det är ju inte så långt till Uppsala från Rosersberg.

  Comment by Anna-Karin — 2006-09-18 17:32 #

 7. Till Anna-Karin: Självklart! Ni är välkomna.

  Comment by Kerstin — 2006-09-18 22:23 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^