Senapsbiffar med pickles

Pickles
2 morötter
1 palsternacka
2 gula lökar
3 dl vatten
1/2 dl strösocker
3 msk ättikssprit, 12%
1/2 tsk salt
1 kanelstång

Skala grönsakerna och skär dem i bitar. Koka upp vatten, socker, ättika, salt och kanelstång i en kastrull. Lägg ner grönsakerna och koka dem 3-4 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt grönsakerna ligga kvar och dra. Håller flera veckor i kylen, så gör gärna större sats. (Om man konserverar håller det naturligtvis i år, men även utan konservering håller det ganska länge.)

Senapsbiffar
500 g nötfärs
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg
1 1/2 dl gräddmjölk
1-2 msk fransk senap
smör till stekning
2 dl mellangrädde

Blanda färsen med salt, peppar, ägg, gräddmjölk och senap. Forma färsen till åtta biffar. Stek biffarna i smör cirka tre minuter på varje sida. Häll i grädden och låt det koka ihop några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar om det behövs, men det kommer mycket smak från biffarna.

Det där med gräddmjölk och mellangrädde går ju att variera beroende på vad man har i kylen. Man kan ta vispgrädde blandat med mjölk. Igår använde jag lätt-creme fraiche.

Servera biffarna med pickles och pressad potatis.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^