Nu sover Klara

7 juni 2006 21:39 | Allmänt, Huset | 4 kommentarer

Klara har varit litet knepig på senaste tiden, eftersom hon har haft svårt att somna på kvällarna, och då blir det inte mycket bloggat. Nu har hon somnat i alla fall. Men flera kvällar har hon varit vaken jättesent.

Annars har jag fixat en del här hemma de senaste dagarna, eftersom vi hade besök av några kompisar från mitt jobb igår. Jag har äntligen kommit mig för att hänga upp en del tavlor på väggarna, klätt om sitsarna på sju stolar med det blåa elefanttyget från Svenskt Tenn och fållat och hängt upp nya somriga gardiner i vardagsrummet.

Igår var alltså Åsa, Lydia, Anton, Lisa, Mathias och Helene här, och Helene hade med sina två barn Otilia och Noah. Barnen var inte alls blyga, och satte genast igång att leka med varann. Jätteskönt. Det går ju mycket lättare för oss vuxna att umgås då. Det blir ju inte så ofta numera som jag bakar och lägger ner mycket tid på matlagning, men nu blev det en del. Vi bjöd på plockmat med hemmagjorda grillade hamburgare, grillad haloumi, grillade grönsaker, pitabröd, tsatsiki, hummus och ruccolaröra. På eftermiddagen blev det fika med blåbärsmuffins, rabarberpaj, kaffekakor, citronpaj och kladdkaka. Efteråt kom jag på att jag hade tänkt be om råd med vilken grön nyans vi ska ha runt fönstren utomhus och att Anton och Mathias aldrig fick titta på Bos motboks- och kartsamlingar som vi hade pratat om.

I lördags var jag förresten hemma hos Åsa på födelsedagskalas och tittade på nya lägenheten. Tänk att jag har så trevliga arbetskamrater att jag vill hänga med dem på fritiden också.

Snart börjar sommarlovsteatern

7 juni 2006 20:21 | Allmänt, Lyssnar på | 1 kommentar

Jag älskar verkligen radions sommarlovsteater. När jag var liten brukade vi sitta och lyssna på den när vi åt frukost ute i Öregrund. Jag åt långfil med Juvels Flingor med frukt (gammalt konsummärke såklart). Jag minns att det var ett fint paket. Och pjäserna var alltid spännande och bra, med många av Sveriges främsta skådespelare. Även som vuxen brukar jag lyssna på sommarlovsteatern. Den går i P1 8.45, med repris 20.45 om man inte kan lyssna på dagen. Och så kan man naturligtvis lyssna på webben. Varje avsnitt är bara en kvart.

I år blir det fem pjäser, varav tre nyinspelade. Start 19 juni, och avslutning 11 augusti. På lördagar och söndagar är det inget. Här kan ni kolla vad det blir i år. Starten med Skämmerskans dotter verkar lovande, typisk spännande sommarlovspjäs. Och Fem räddar en hemlighet ser jag fram emot!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^